5.0 Vibration - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2010, 18:11   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Thumbs up 5.0 Vibration

I am having trouble locating a vibration. It happens when I start the engine in neutral (c-4) ,at idle, as I rev the engine up, when driving the Ranchero down the road, gets worse at around 2,800rpm, gets smother at about 3,000 rpm. I have changed the flex plate to an SFI approved 50oz model, changed the harmonic balancer with a similar stock model, checked the spark plugs, wires and injectors for electrical problems. Still the vibration is there. I have run out of answers and hope some of you would have an idea...

Thanks.
1965 Falcon Ranchero, 1990 5.0 HO EFI, C-4.
pichound is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-09-2010, 23:49   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Re: 5.0 Vibration

Quote:
Originally Posted by pichound View Post
I am having trouble locating a vibration. It happens when I start the engine in neutral (c-4) ,at idle, as I rev the engine up, when driving the Ranchero down the road, gets worse at around 2,800rpm, gets smother at about 3,000 rpm. I have changed the flex plate to an SFI approved 50oz model, changed the harmonic balancer with a similar stock model, checked the spark plugs, wires and injectors for electrical problems. Still the vibration is there. I have run out of answers and hope some of you would have an idea...

Thanks.
1965 Falcon Ranchero, 1990 5.0 HO EFI, C-4.
This is only a guess but it could be the torque converter itself could be bad talk to someone at a trans shop they could tell you for sure.
wrksnfx is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:27.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.