Engines jacks when cranking - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2001, 19:25   #1 (permalink)
robin
Guest
 
Posts: n/a
Question Engines jacks when cranking

When I need to start my 351W EFI Engine, it seriously jacks when the starter cranks and then refuses to start. The only way to start it after that, is to remove the power from the fuel pump and as soon as it starts, put the power back to the fuel pump. A black fume then comes out of the muffler.

The engine has been totally overhauled and has only 50 000 miles but injectors system has about 120 000 miles.

I went to the dealer with this problem and the only code the computer gave was the fuel pump fault (its normal because I need to turn it off to be able to start the engine. The mechanics was not able to troubleshoot it.

Is someone has already had this problem? If yes what is the problem and what solution can I use?
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-12-2001, 22:13   #2 (permalink)
jgo47
Guest
 
Posts: n/a
check your fuel pressure regulator
  Reply With Quote
Old 11-25-2001, 15:06   #3 (permalink)
F-150 Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Florida
Age: 67
Posts: 141
I would check the fuel pump relay. See if you have power going through it before you crank. Just with key on.
__________________
Dave
2005 F150 SuperCrew "King Ranch"
2004 Thunderbird
1997 Ranger
1986 LTD II
1968 Cougar
1964 Corvair Monza
Gearhead99 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2001, 19:46   #4 (permalink)
Laser Red PGT
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally posted by jgo47
check your fuel pressure regulator
yup that is what is wrong .
this will not give you a specific code , but sounds like what your problem is .
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Made In Canada Engines Power All-new Mercury And Ford Minivans RPO83 Ford Worldwide News 0 02-14-2003 07:44
Canada Drives Australia: Ford V-8 Engines Shipped Down Under RPO83 Ford Worldwide News 1 11-24-2002 19:15
Defective GM engines $30+ Bilion problem. Discovery The Pub 11 03-21-2002 18:37
Ford unsure about diesel engines for U.S. Stacy94PGT Diesel Tech 0 03-14-2002 21:14
Mazda Commences Production of New I4 Engines LunaticSVT Mazda Forum 0 02-01-2002 10:42

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 16:41.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.