flat spot - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-02-04, 02:52 PM Thread Starter
black xr8
Join Date: Oct 2003
Location: Hervey Bay, QLD
Age: 34
Posts: 46
flat spot

my new exhaust seems to be giving alot of trouble know the clutch is fixed i am still left with a flat spot in 1st and sometimes second. it normally happens when i go to take off i put the foot down and theres not much if i hold the pedal in the same posi all of a sudden it just takes off. every now and then whilst doing this the engine sounds really sick and almost stalls but this happens maybe once every couple of days. a mechanic friend seems to think the computer is not relearning even though i have discon the battery several times has anyone experianced this after an exhaust change.
au ser 1 xr8
chrisxr8 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 01-03-04, 03:53 AM
Two SC 61's = trouble
ebxr8240's Avatar
Join Date: Jul 2001
Location: Penrith,nswAus/Morrinville.NZ
Age: 62
Posts: 6,360
Re: flat spot

Check that your tps [throttle position senser] voltage is going up progresivley as you open throttle...
Does it do this when cold ?? Is the 02 sensers in same place as std.. If further down stream the sensers maybe taking longer to heat up etc. Make sure they are connected as apart from taking old exhaust off thats the only part that effects tuning...o/k ???

Don't be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark...Professionals built the Titanic!
Tuned & maintained by "Peppertree Perfmormance". Dart block, Scat 4340 steel crank, Custom C.P pistons.Oliver rods.. Mal Wood twin plate clutch.. Twin SC61/2's,482 rwkw/ 645 rwhp..
Passengers, myocardial infarction material..
R.I.P Possum...

Last edited by ebxr8240; 01-03-04 at 03:56 AM.
ebxr8240 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-04-04, 03:08 AM Thread Starter
black xr8
Join Date: Oct 2003
Location: Hervey Bay, QLD
Age: 34
Posts: 46
Re: flat spot

gave o2 sensors, spark plug leads visual looked fine put in some injector cleaner in still running it through the tank of fuel cleaned throttle body which had a fair amount of black shit in it (probly normal) an cleaned the maf still has a slight miss any other suggestions?
chrisxr8 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flat spot down low??? Rmyers Inline 6 Tech 23 12-25-03 11:08 AM
EF power flat spot, what the...? MightyEFGhia Inline 6 Tech 24 07-30-03 04:03 AM
Ford gets a deal on Mustang's move to Flat Rock Stacy94PGT Ford Worldwide News 3 02-11-03 07:53 AM
Flat spot on gas... Fludey General Tech 2 07-23-02 05:22 PM
flat spot or power surge longjohn1 General Tech 4 12-13-01 08:05 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome