Help! 289 running rough in gear - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2005, 19:32   #1 (permalink)
Registered User
 
66_Browndog's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Adelaide
Age: 45
Posts: 1
Help! 289 running rough in gear

Hi All,
I am a novice mechanic so any help would be much appreciated. I have a 66 Galaxie with a 289 running on LPG and Premium Unleaded. She was dyno-tuned about 2 months ago and was running purrrfectly on both fuels. About a month ago i took her to the trimmers to get some interior work done while i was in the US. Since i picked her up last friday i have been running on LPG until last night.....the LPG ran out and i switched over to petrol and then had problems - lots of spluttering and surging and stalling until the final stall and i couldn't get her started - ok must have run out of petrol (gauge dont work). Called the RAA - 2 hours later guy arrives, puts some fuel in the tank and the carby and broom - she starts, idles beautifully and revs through the range - nice - until about a hundred metres down the road she starts surging and stalling again, so i pull into a servo and fill up - only to get petrol spraying all over me after 30 seconds - the tank was almost full! So i filled up on gas, switched over and idles and drives fine on gas - but when on petrol, idles and revs fine in park/neutral, but when in gear does not want run - is this a vacuum problem? somebody please help!
66_Browndog is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-20-2005, 05:00   #2 (permalink)
Two SC 61's = trouble
 
ebxr8240's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Penrith,nswAus/Morrinville.NZ
Age: 60
Posts: 6,360
Re: Help! 289 running rough in gear

You obviously have needle and seat issues in your carb ??..Plus you may have picked up some crap from your tank if fuel has been low ?..Check fuel filters and clean carb, maybe replace needle and seat. Though it could be that some gank has played havok with valves in pump also..Check that fuel tank breather works also....If you have run gas for long periods? Petrol may have gone off in carb also... I'd pull top off carb and check ?? Then work my way to tank....
__________________
Don't be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark...Professionals built the Titanic!
.
Tuned & maintained by "Peppertree Perfmormance". Dart block, Scat 4340 steel crank, Custom C.P pistons.Oliver rods.. Mal Wood twin plate clutch.. Twin SC61/2's,482 rwkw/ 645 rwhp..
Passengers, myocardial infarction material..
R.I.P Possum...
ebxr8240 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:40.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.