OIL PUMP SHAFT INSTALL TOOL! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-09-11, 03:17 PM Thread Starter
Registered User
 
fairlane4matt's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Garage
OIL PUMP SHAFT INSTALL TOOL!

hello all. dont know where to post this. ive been fighting the oil pump rod/ shaft re-installation on my 65 fairlane w/289 all day to get my distributor in! i tryed magnets, etc. BUT, i didnt want to remove the oil pan.so instead i took a REALLy long pair of needle nose pliers and narrowed the front of them waaaay down. grabbed the oil pump shaft with them and was able to push rotate and "finesse" it into its place. distributor went in with ease. car fired right up, good oil pressure. i REALLY hope this helps someone in the future. ive been goin nuts since 6 am this morning. time for a cold one


"NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT"
"AERODYNAMICS ARE FOR GUYS THAT CAN'T BUILD ENGINES"
fairlane4matt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-11-11, 05:48 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 172
Re: OIL PUMP SHAFT INSTALL TOOL!

If you were just trying to turn the pump shaft so you could install the dizzy, a 5/16 hex socket works like a charm!
George1861 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome