URGENT any ideas? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-25-2004, 17:33   #1 (permalink)
Black 200kw wheel barrow
 
FalKeen's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: AWC - Taren Point, Sydney
Age: 32
Posts: 3,626
URGENT any ideas?

fitted my painted rocker covers last night and now the car wont run!

it fires up and then runs for like a second then dies

if you give it a bit it keeps runnijng but really roughly and sounds like its missfiring but as soon as you take your foot off the accelerator it dies again

i didnt unplug any of the leads or anything so theyre not mixed up or anything

anyone got any ideas?

i didnt replace the intake manifold gasket but to me this doesnt sound like its anything to do with a leak or anything, seems electrical, but hey im no expert
__________________
FalKeen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-25-2004, 17:46   #2 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: URGENT any ideas?

map sensor vacuum hose (if you have one, think you do) knocked mine off by accident, got exactley the same problem.
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 17:48   #3 (permalink)
Black 200kw wheel barrow
 
FalKeen's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: AWC - Taren Point, Sydney
Age: 32
Posts: 3,626
Re: URGENT any ideas?

which ones that?
__________________
FalKeen is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 17:54   #4 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 65
Posts: 4,692
Re: URGENT any ideas?

ummmm go back to the 6cyl forum dellboy!!

hehe we don't have a map sensor

Check for plugs left hanging in the breeze. Unplugged MAF or TPS can cause this. I was having a little play round unplugging bits and peices to see what would happen. If you wind a plug find the other side to it. They make em so that every thing is a differnt shape and can only go one place.
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 17:56   #5 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: URGENT any ideas?

yes mr NZ, i am going
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 17:57   #6 (permalink)
Black 200kw wheel barrow
 
FalKeen's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: AWC - Taren Point, Sydney
Age: 32
Posts: 3,626
Re: URGENT any ideas?

Quote:
Originally Posted by NZ
ummmm go back to the 6cyl forum dellboy!!

hehe we don't have a map sensor

Check for plugs left hanging in the breeze. Unplugged MAF or TPS can cause this. I was having a little play round unplugging bits and peices to see what would happen. If you wind a plug find the other side to it. They make em so that every thing is a differnt shape and can only go one place.
yep didnt think i had a map, thought i only had a maf

cant find any loose plugs that was the first thing i checked
and have continually checked
__________________
FalKeen is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 18:00   #7 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 65
Posts: 4,692
Re: URGENT any ideas?

Air charge temp sensor?? I think theyre on the intake tube on the AU's. Had a 6 cyl that ran poorly because it wasn't plugged in?

Vac line to the Reg? Not sure if that would cause probs tho
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 18:02   #8 (permalink)
Black 200kw wheel barrow
 
FalKeen's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: AWC - Taren Point, Sydney
Age: 32
Posts: 3,626
Re: URGENT any ideas?

Quote:
Originally Posted by NZ
Air charge temp sensor?? I think theyre on the intake tube on the AU's. Had a 6 cyl that ran poorly because it wasn't plugged in?

Vac line to the Reg? Not sure if that would cause probs tho
have checked those
both fine
__________________
FalKeen is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 18:07   #9 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 65
Posts: 4,692
Re: URGENT any ideas?

geez I'm running out of ideas now lol. It's gotta be something simple not like you changed the cam or anything.
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 18:13   #10 (permalink)
Black 200kw wheel barrow
 
FalKeen's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: AWC - Taren Point, Sydney
Age: 32
Posts: 3,626
Re: URGENT any ideas?

ok so going by the symptoms it sounds like an electrical issue right?

something not plugged in (cant find anything)

could i have stuffed one of the leads?
if a lead was stuffed would it die as soon as it fires up?
__________________
FalKeen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Custom plate ideas blackout Australian Falcons 68 09-14-2004 19:38
FORD AT 100: 5 ideas shaped industrial America Stacy94PGT Ford Worldwide News 1 05-29-2003 17:44
Ford tests green waters, farm-based ideas with Model U concept Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 02-27-2003 09:52

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 13:06.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.