engine has me baffled - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Modular Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-30-2004, 17:41   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Age: 54
Posts: 4
engine has me baffled

My 94 crown vic his driving me nutts! On cold starts the engine will run rough and backfire thru the intake until it warms up a couple of minutes. It feels like it is down on power slightly even when warm. It is throwing no codes thru the computer. And passes koeo,koer, relay and cylinder balance tests. I pulled the throttle assy off and cleaned the egr passages while I was in there. I replaced the intake air charge and engine temp sensors, they tested good but were cheap enough to replace. The tps and egr sensors also passed all tests. I have sprayed all the vaccum hoses and intake with carb cleaner looking for a leak with no luck. I did get 1 code one day when the engine light came on for about 2 sec. It stated (hego sensor not switching indicating lean on bank 2). Any ideas?
butch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-01-2004, 01:16   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 26
Re: engine has me baffled

butch,
you must be in the states to be driving a Crown Victoria as we don't see them here in Australia. what state are you in?
Lakes
Lakes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Modular Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford's SuperCooler uses cold air to heat up engine performance Stacy94PGT Ford Worldwide News 1 04-05-2006 05:34
351 W into ef XRQTOR Windsor Tech 25 05-07-2004 04:49
Territory Launch (Comprehensive) RPO83 Territory 25 05-03-2004 04:56
United States:Ford V-6 engine to be built in Ohio Stacy94PGT Ford Worldwide News 6 07-23-2003 21:42
EA to AU engine mounts the same? DansEdgli General Tech 4 03-13-2003 02:42

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:31.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.