used 2 lt of oil by 6900k - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Modular Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2004, 14:26   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1
used 2 lt of oil by 6900k

I have xr8 auto it has used 2 lt of oil by 6900k Has any body else have this problem i have been back to the dealer who has added 1 lt yesterday and told me to come back in 1000s k he also advised me not to change the oil untill 15000k
darren schoeve is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-20-2004, 16:01   #2 (permalink)
More horsepower required
 
Fordhead's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Melbourne
Age: 45
Posts: 612
Re: used 2 lt of oil by 6900k

Mine only ever used 300ml. I changed oil at 1500k ( still to mineral oil ) , then around 7000k . I'm having 15000k service on Monday , and it will be changed over to full synthetic .

I wouldn't leave the original oil in until 15000k. No way in the world.
__________________
BA XR8 UTE, Blueprint , 330 Herrod kW's , and soon to be blown :fly:
Fordhead is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2004, 19:49   #3 (permalink)
Movin!
 
Rodderz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Over yonder
Age: 35
Posts: 2,924
Re: used 2 lt of oil by 6900k

i'm not sure of ml terms but inbetween an oil change at 6000km's and the scheduled 1st service at 15000km's the oil mark was only a few mm from the full mark. Happy with that considering it gets driven pretty hard. I'm guessing prob around 200-500ml in 9000km's?
__________________
BAXR8 Ute 5M- 13.51@106.03
zorst, SS Cai,240rwkw
Rodderz is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2004, 06:50   #4 (permalink)
Registered User
 
Xtreme F6's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Sideways In the F6
Age: 41
Posts: 2,370
Re: used 2 lt of oil by 6900k

From what ive heard they have a Chrome ring package and tend to need to be driven a bit harder in there initail runnig in prosess to help bed them in.. I know that the boss engines now dont use the same ring package. "Apparently anyways"

One of my mates used 2 litres in the first 2000k and he went on a club run and thrashed his car..It stopped burning oil straight away... Very strange that not giving your car enough herbs could cause it to use oil......

Not saying go thrash the bags outta it but certainly driving it a little harder then normal for a day or 2 might solve your problem if its not to late
Xtreme F6 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2004, 15:26   #5 (permalink)
Lab Rat
 
Join Date: Nov 2002
Location: 1500km north of Perth
Age: 54
Posts: 165
Re: used 2 lt of oil by 6900k

My XTV8 has now done 23000km with not a drop of oil usage, she has seen the rev limiter often which is to low as she is still pulling like a train then poof nothing.
I have been running BP Visco 5000 from 7500km.
__________________
I still miss my EX
but my aim is getting better
DavoXT is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2004, 17:35   #6 (permalink)
Registered User
 
Xtreme F6's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Sideways In the F6
Age: 41
Posts: 2,370
Re: used 2 lt of oil by 6900k

Quote:
Originally Posted by DavoXT
My XTV8 has now done 23000km with not a drop of oil usage, she has seen the rev limiter often which is to low as she is still pulling like a train then poof nothing.
I have been running BP Visco 5000 from 7500km.
Davo this only applies to the XR8, GT, GT-P.. and like i said its been changed now
Xtreme F6 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2004, 02:23   #7 (permalink)
Rather be drag racing
 
Join Date: Mar 2004
Location: Melbourne
Posts: 84
Re: used 2 lt of oil by 6900k

I saw this thread and checked my oil for the first time (12700kms) and it took an entire litre. Seems like excessive consumption to me but nothing compared to 2 litres at 6900. I assume it was checked at 1500 by the dealer.
marcuss is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Modular Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:55.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.