29 tudor spark problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Antique Fords > Model A & Model T
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2006, 09:45   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
29 tudor spark problem

trying to get my grandfathers old ford running, this is what i have done changed oil, gear oil , flushed radaitor, checked for gas flow , checked spark in the points by opening them up with the ignition on had spark at the points, tried to start it no luck then checked spark at the 1 plug spark jumped from wire to plug checked other three plugs there was no spark on the other three plugs went back to first one and there was still spark there?HELP
pletch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-11-2006, 15:57   #2 (permalink)
ynot-yblock
 
Join Date: May 2006
Location: Arkansas
Posts: 16
Re: 29 tudor spark problem

Sounds like you've got spark to #1, but nowhere else? that would have to be a problem in the distributor cap (well, the bottom part of it with the conductors in it, anyway). I've never heard of spark on just one cylinder!
__________________
Either push it hard, or push it out of the way!
seemorri is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 20:47   #3 (permalink)
Registered User
 
atec77's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 917
Re: 29 tudor spark problem

Quote:
Originally Posted by pletch
trying to get my grandfathers old ford running, this is what i have done changed oil, gear oil , flushed radaitor, checked for gas flow , checked spark in the points by opening them up with the ignition on had spark at the points, tried to start it no luck then checked spark at the 1 plug spark jumped from wire to plug checked other three plugs there was no spark on the other three plugs went back to first one and there was still spark there?HELP
Does it still have the vibrator coil thingys ?
sounds like you need some help as I cant really , last worked on one of those in 1978... ( apart from the 33 which is windsor powered )
atec77 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2006, 17:34   #4 (permalink)
Ford Member
 
pottymouth_1's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 49
Re: 29 tudor spark problem

your best bet is to replace all the electrical systems
__________________
http://www.socialbles.com
pottymouth_1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Antique Fords > Model A & Model T



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:51.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.