Ignition Problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Galaxie
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Galaxie Galaxie discussion area

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2009, 16:17   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Ignition Problem

On my 65 Galaxie500 w/ 390 I cant get my ignition to send any juice to the coil so no spark in the distributor, however i can run a straight wire from the coil to the battery and jump the solenoid and it will fire right up. The harness in the engine bay has been repelaced and i have no idea what to do to see if i need to replace the ignition wiring on the interior of the car. Any help would be greatly appreciated.
Thanks,
Matt
mprice390 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-11-2009, 18:39   #2 (permalink)
Still Da Man
 
mil1ion's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Innisfail Alberta Canada
Posts: 83
Re: Ignition Problem

Did you attach a test light to the connector to the + post of the coil and check for any power with key in run ?
mil1ion is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 13:15   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Re: Ignition Problem

I feel like a moron after figuring out the problem.. When they made the conversion from an automatic to a manual they never disengaged the neutral safety switch.. Once it was disengaged she fired right up and was ready to play.. thanks for the input though..
Matt
mprice390 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Galaxie



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 16:59.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.