Need help with 70 LTD - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Galaxie Galaxie discussion area

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-24-07, 07:32 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Need help with 70 LTD

Recently purchased a 70 LTD, had to put a new fuel tank/sending unit in (was parked for years). Not sure if the fuel gauge ever worked. The fuel gauge when ign on and full tank of gas goes from E to just below first line just above E. Looking for assistance with trouble shooting. Took dash apart and pulled gauge, there are two posts to the gauge, measured ohms on post and show 0 ohms. Looking for assistance to correct the problem. Have not taken the dash portion where the spedo is, out. Not sure if there is any other devices behind the larger dash unit is, i.e. 12 ign
power. Measured voltage at the two posts and got 0. any assistance is greatly appreciated.

grandpire1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-04-07, 08:11 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Re: Need help with 70 LTD

WOW, can no one help a new guy??? Come on fellas my car is in pieces!
grandpire1 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-04-07, 08:23 PM
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,738
Re: Need help with 70 LTD

Normally this indicates a faulty sending unit. New doesn't mean it is good. I would suggest testing the unit to be sure it is good. If so the wiring may be bad going to the dash. The car is 27 years old, so bad wiring is a good possibility.
thefonz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Older Fords > Classic Fords > Galaxie


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome