44 error code - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Fiesta Forum | Ford kA Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Fiesta Forum | Ford kA Forum Forum for discussion of the Ford Fiesta. From US to AU discuss this little car and the mods you have done.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2005, 12:54   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 7
44 error code

Hi, I own a 1/94 Fiesta and for the first time I made a KOEO and KOER test
in it.

(EEC-IV OBDI)

I am not sure the KOER test was made the correct way, but it has give me
some error codes. (KOEO gave me systems ok)

I think this is better explained if I paste here an already written message I have:

--------------------------
Hi everybody,

...
...anyway, just to say I subscribed again, I am from Portugal, proud two year user of a 1.1 MK3.5 with about 77000km, nice body condition. Engine seems fine, I am not sure if it is at 100%.

I make daily short journeys (5kms) in the city, fuel consumption is about 8ltr/100Km.

The only problems I can see is a lot of smudge in oil filler cap (short journeys) and some tendency to put dirty oil in air filter box and inlet air temp sensor.

Also spark plugs seems to carbon a lot.
Had to clean them every 6 months (running rich ?) or it starts stalling easily.

Oil gets dirty fast (running rich ?, city use ? engine wear ? there is no blue smoke, and it passes MOT without emission problems).

For the first time I managed to run ECU tests by myself :).

I've got everything OK for KOEO test, but in KOER (engine running test -wich I am not sure I made well) I got 44 code (Air Injection Reaction system inoperative).

(I also got a 6 in end of test, wich does not repeat, so assuming its not a fault code)

As the 1.1 HCS doesn't have pulse air system (to the extent I know of) found in 1.3 HCS, what can this be ? Some problem with canister solenoid ?
Does it have some other mean of Air Injection ? How can I check it ?

Can this be related to carbon in plugs, oil dirty ?
-----------------------------------------------------------


and that's it.

Thanks for your patience and any help

Regards
Joao
Joao is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Fiesta Forum | Ford kA Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 22:47.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.