Ford KA 1.3 stalling problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Fiesta Forum | Ford kA Forum Forum for discussion of the Ford Fiesta. From US to AU discuss this little car and the mods you have done.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-08-05, 07:29 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Ford KA 1.3 stalling problem

Hi there

We own a Ford KA 1997 1.3 which is suffering from a bad stalling problem.

Problem started last summer whilst on holiday in Spain and France. Car stalls when changing down gears and coming off the gas to change down. Obvious to say that when driving around in town, it is a real pain.

We had the car serviced in February this year (60,000 mile service). Plugs were changed etc. and problem went away for 4 months until June of this year when it raised it's ugly head again (exactly the same problem).

The problem does not occur when you start the car from cold, the car normally has to be running for say 30 minutes before things happen. My husband thinks there might be block in the fuel line but if anyone has suffered this problem before with a KA, any advice would be gratefully received. We can then contact a garage with suggestions to try.

many thanks

susayates is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 08-12-05, 07:23 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Re: Ford KA 1.3 stalling problem

Quote:
Originally Posted by susayates
Hi there

We own a Ford KA 1997 1.3 which is suffering from a bad stalling problem.

Problem started last summer whilst on holiday in Spain and France. Car stalls when changing down gears and coming off the gas to change down. Obvious to say that when driving around in town, it is a real pain.

We had the car serviced in February this year (60,000 mile service). Plugs were changed etc. and problem went away for 4 months until June of this year when it raised it's ugly head again (exactly the same problem).

The problem does not occur when you start the car from cold, the car normally has to be running for say 30 minutes before things happen. My husband thinks there might be block in the fuel line but if anyone has suffered this problem before with a KA, any advice would be gratefully received. We can then contact a garage with suggestions to try.

many thanks
this has happened to me twice. the problem is a sticking throttle control valve, the small horizontal cylinder above your spark plugs on the air duct, remove it and clean it up. it will last another year or two before it needs replacing
cak_uk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Fiesta Forum | Ford kA Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome