Throttle died on XR6 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > Australian Falcons
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Australian Falcons Discuss the australian born and bred models here. Includes the 80's 90's and present day Falcons offered by Ford Oz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2005, 21:57   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1
Throttle died on XR6

I've read a few posts with similar problems to this, so thought i would share my recent experience. Last week i was driving on the freeway in my 2003 BA XR6 when suddenly the orange throttle fault indicator light came on, and i received no response from depressing the accelerator pedal.

I pulled over and turned the car off and the restarted it. Everything was fine and has been since. Yesterday i rang my dealer and they asked me to bring it in, which i did this morning. Just got the call back saying that the Throttle Position Sensor was stuffed and was being replaced and the car will be ready to pick up this arvo.

Whilst i am very happy with the dealer's service, i'll have a few more questions when i pick the car up as to possible causes, etc.

Cheers

Jono
jwbates is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-28-2005, 21:18   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 55
Re: Throttle died on XR6

Yep - I've got the same issue at the moment, although I've only ever had it happen when I've been starting the car. Start it and it revs to about 2000rpm, then almost stalls, then back up to 2000rpm, and back down etc. Hitting the accelerator doesn't do anything. The idle is very ordinary at the moment too.

Off to the dealer early next week. I'll be taking it very easy until that time. :(
bobski is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 19:04   #3 (permalink)
Registered User
 
gl351xd's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yarrawonga northen victoria
Posts: 90
Re: Throttle died on XR6

Quote:
Originally Posted by bobski
Yep - I've got the same issue at the moment, although I've only ever had it happen when I've been starting the car. Start it and it revs to about 2000rpm, then almost stalls, then back up to 2000rpm, and back down etc. Hitting the accelerator doesn't do anything. The idle is very ordinary at the moment too.

Off to the dealer early next week. I'll be taking it very easy until that time. :(
if you can get it up to speed for the cruse to work run it on cruse it should work fine useing the cruse buttons
gl351xd is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Australian Ford's Discussion > Australian Falcons



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:49.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.