A4LD Transmission Problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-15-2004, 22:33   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Surprise, AZ
Posts: 5
Question A4LD Transmission Problems

I have a 1985 Ranger 4x4 with a 2.8L, A4LD automatic transmission.
There are few problems with it...

First... You cannot shift from P to D and expect it to work. You have to shift from P to R, let it engage - then shift to D, otherwise you just here some spinning in the tranny, but nothing engages.

Second... when cold and gear selector is in D it will not shift out of first, so you have to manually shift until it warms up.

Third... No gears will engage when gear selector is in OD. The only time it will go into 4th is when travelling over 55MPH you can shift from D to OD and it will engage. Once you slow down past 50-55 MPH it disengages again and you have to put it back in D. If you are going down the freeway and get off the ramp without putting it back in D and letting 3rd engage you will be stuck at the end of the off-ramp listening to your transmission spinning but nothing engageing no matter where you put the gear selector. In this case you have to shut the ignition off, wait a few seconds - turn it back on, put it in R, let it engage and then put it in D again. Strange.

Other than those annoyances - it never slips or anything like that.

Does anyone have any suggestions for me?

Thanks, Jeff
bettendorf@cox.net
Bettendorf is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-16-2004, 02:33   #2 (permalink)
Normal Temp. Falcon!!!
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albury
Age: 28
Posts: 91
Re: A4LD Transmission Problems

very stupid question. but often basic things cause problems...

has it got fluid in it?
tubbyleahy is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2004, 07:08   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Surprise, AZ
Posts: 5
confused Re: A4LD Transmission Problems

Quote:
Originally Posted by tubbyleahy
has it got fluid in it?
Yep. The guy I just bought it from has had it 4 years and told me that it has done that the whole time he had it. He just changed the fluid and filter and 1 of the servos, hoping it would help.

Thanks, Jeff
Bettendorf is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
97 Mondeo transmission problems lms Trans | Driveline 6 04-06-2004 23:10
HELP transmission problems MR AUII Trans | Driveline 7 11-27-2003 22:47
A4LD Transmission fordman888 Trans | Driveline 0 03-09-2003 19:07
Ford lays out future automatic transmission plans RPO83 Trans | Driveline 0 11-07-2002 22:59
Transmission problems - Mountaineer V8 AWD JMikeF Trans | Driveline 3 07-11-2002 20:04

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:18.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.