AUII auto in EA wagon - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2004, 01:39   #1 (permalink)
Registered User
 
BargeEA's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Melbourne
Age: 29
Posts: 131
AUII auto in EA wagon

hi guys, i have an EA 30th anniversary wagon which currently has an auto 4speed from an AUII. i have noticed recently that at around 65kmh upwrads, when i am just crusing, as soon as i lift my foot off the accelerator, there is a kind of slack nocking. i think this is to do with the torque converter, but i'm not sure.
also, if i drive in power mode, the trans stinks to high heaven after about 2 or 3 minutes. i'm hoping my trans isnt stuffed. my theory was that cos its from an au sedan, it just cant hack the weight.
does anyone have any ideas? any help would be great
__________________
EA 30th Anniversary Wagon
  • 1998 EL 4.0L
  • AUII 4-speed auto
  • EFII Ghia Rims
  • VDO Dayton CD 2703 Mp3 Head Unit
  • VDO Dayton MPC-1300 components
  • Philips DAP-4040 4 channel
  • Kenwood KFC-HQ718 7x10s
  • Alpine MRP-M350 Mono block
  • Alpine SWS-1042D 10inch S-Type sub
  • runs 17.70@79mph
BargeEA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA 4 speed auto cumputer PIN Assignement wanted. Dellboy999 Trans | Driveline 19 06-01-2004 17:15
AUII Ghia Auto question Steffo Trans | Driveline 1 04-06-2004 18:59
Why does my EA wagon stall in the heat? JohnO Inline 6 Tech 1 12-28-2003 22:33

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 07:03.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.