overdrive light goes on and off - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2006, 12:28   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
overdrive light goes on and off

Have a 2001 for focus wagons withhe ztec engine, about 137,000 miles. The overdrive off light has just started to go on and off by itself. The transmisssion seems to be working okay. Any ideas?
mferwerda is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2006, 05:55   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 17
cool Re: overdrive light goes on and off

Quote:
Originally Posted by mferwerda
Have a 2001 for focus wagons withhe ztec engine, about 137,000 miles. The overdrive off light has just started to go on and off by itself. The transmisssion seems to be working okay. Any ideas?
It could be tranny fluid overheated, slipping clutch, etc. The best thing to do is get your Focus over to the nearest Autozone (or equivalent) for a free code download. Better yet, if you are a DIY, get the $40 code reader from Harbor Freight and read the code yourself.
kilroy is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2006, 23:17   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: California
Posts: 1
Re: overdrive light goes on and off

Quote:
Originally Posted by kilroy
It could be tranny fluid overheated, slipping clutch, etc. The best thing to do is get your Focus over to the nearest Autozone (or equivalent) for a free code download. Better yet, if you are a DIY, get the $40 code reader from Harbor Freight and read the code yourself.
I am having the same problem on a 98 Windstar but there are no error codes showing up. Check out the postings for "Windstar Transmission Blinking Light", it seems that the VSS Vehicle Speed Sensor is the usual problem.
Shasta Jim is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:33.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.