Transmission PROBLEMS...I think? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-27-2001, 20:36   #1 (permalink)
ProbeLX
Guest
 
Posts: n/a
Question Transmission PROBLEMS...I think?

Hey everyone,
This is my firstever post on here so bear with. I have an 89 Probe LX with a new engine and around 50,000 miles. Auto,2.2 Non-turbo. The problem has just happend the other night when I was driving up a hill the car died. So I put it into neutral and started it again and then into drive, it killed again. Then I put it onto flat ground and started it, and it killed when I put it into drive! Then I put it into reverse and it worked fine. The engine idles just fine when in park and neutral, and there are no wierd noises. Also the car will go into drive every five kills, then once in drive and stop it will idle fine, then when I rev up the rpm's to around 1500 it will putter out and kill!? This is the general idea of the problem. If you need more info just let me know. THANKS

Nate
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-27-2001, 20:47   #2 (permalink)
Mod/SCPOC/Probe LX Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Age: 33
Posts: 276
how exactly did it die? did the engine just cut out or what??

Also, can you rev it up in neutral??

does it idle like normal?
__________________
Scraping up horsepower one mod at a time.
1990 Probe 3.0 (underdrive pulley, CAI, MSD, P&P upper and lower manifolds, 160 thermo, stereo system)
Caliguy143 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2001, 21:42   #3 (permalink)
ProbeLX
Guest
 
Posts: n/a
I turned into my driveway and about halfway up it just killed. The engine just cut out. So I put it into neutral still on the hill, started it, then put it back into drive--then it killed again. It has never had a problem going up hills ever as well. I can rev it up to anything in neutral as well as reverse. In park it idles normal too. But in drive it just kills. any thoughts?

Nate
  Reply With Quote
Old 12-27-2001, 22:40   #4 (permalink)
Mod/SCPOC/Probe LX Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Age: 33
Posts: 276
get a free analysis at the tranny shop.
__________________
Scraping up horsepower one mod at a time.
1990 Probe 3.0 (underdrive pulley, CAI, MSD, P&P upper and lower manifolds, 160 thermo, stereo system)
Caliguy143 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2001, 07:33   #5 (permalink)
ProbeLX
Guest
 
Posts: n/a
That is what I am leaning towards now. But if anyone has any ideas ....let me know, cause I am running out. thanks
  Reply With Quote
Old 12-30-2001, 19:31   #6 (permalink)
Probe Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: santa ana ca
Age: 34
Posts: 104
Read

yep your tranny its going the way of the dinosaur, my friends tranny did that for like a week then at a right turn from a stop light it just broke and the car had to the towed by a truck
__________________
2fast4U
Probe_Racer is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2001, 21:46   #7 (permalink)
ProbeLX
Guest
 
Posts: n/a
I Fixed iT! The problem was that there was a tear in the intake boot inbetween the air filter and the throtle body. Whenever the car would shift into drive it would open the crack more and the car couldn't get enough air so it would kill. So I replaced the tube and it works. Thanks for the advice everyone.
  Reply With Quote
Old 12-30-2001, 22:48   #8 (permalink)
Old Skool Member
 
Vulcan Power's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Anchorage, Alaska USA
Age: 37
Posts: 1,031
Good, I'm glad you fixed it! I was starting to wonder what the problem was myself!
__________________
1990 Ford Probe LX 3.0L V6 :s6:
SEE IT HERE:

1989 Mazda RX-7 Turbo II 13B-T "FC3S"
Turbo RWD Rotary Powa!
Vulcan Power is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford lays out future automatic transmission plans RPO83 Trans | Driveline 0 11-07-2002 22:59
Transmission problems - Mountaineer V8 AWD JMikeF Trans | Driveline 3 07-11-2002 20:04
Falcon XE - I have some problems with Automatic transmission... Lord Porky Trans | Driveline 4 07-10-2002 07:54
Ford Announces New Torqshift 5-speed Automatic Truck Transmission GMACK24 Trans | Driveline 0 05-30-2002 09:57
More Transmission problems 93MustangLX Trans | Driveline 2 11-02-2001 14:55

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:06.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.