what's shakin'? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 03-18-07, 08:07 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Mar 2007
Posts: 2
what's shakin'?

2000 ford explorer xls, awd, 4.0 ohv, with the five speed automatic.(5r55E?) tranny shifts fine, but sometimes while cruising down the highway, I'll press the accelerator to pass somebody, and it feels like the tranny gets confused. (should I kick down? Should I unlock my torque converter?) I'll have a serious drop in power, accelerate slowly, and the thing shakes like I'm going 70 MPH on railroad tracks. And I don't mean on the rails. the truck has 74K miles, fluid looks good, replaced plugs/wires, and the problem is intermittent. Anyone else have this problem, and what do I look at to fix it? I've heard everything from changing fluid, changing spark plug wires, etc. Help.
specialk440 is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome