Yet another annoying EB 4spd box - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-19-2004, 16:19   #1 (permalink)
Registered Engine Abuser
 
Join Date: Jun 2004
Location: Gold Coast - QLD Australia
Age: 30
Posts: 122
Yet another annoying EB 4spd box

G'day

About 3 days ago the 4spd box in my 92' EB2 started playing up.

I'm sure this question has been asked many times before, but I can seem to find it using the new google search.

This is what is hapening.......
When the box is cold it functions fine, no problems at all.
As soon as it begins to climb towards fluid opperationg temperature. First it starts to give sloppy shifts with the occasional slight rev and clunk between gears. Then once the box reaches opperationg temperature it really gets fun....... You get a normal take off, then once you climb through the revs in 1st it begins to slip and pretty soon after it will just free rev, absolutly, compleatly free rev. Very occasionally if I dont catch the rev in time it might try and jump into 2nd with a very very hard clunk, chirp and rev again.

What all this adds up to is, driving to pick someone up from work (5km) and only starting to develop a problem, then driving back home with noticable problems and at around halfway back having to drive at 20kph - free rev - pull over - take off - 20kph - free rev - pull over - take off - etc etc etc.....

The box doesent get thrashed or anything like that as I will need to sell it soon, so I really would doubt that a major component inside has decided to let go.

My guesses are, shagged S5 line pressure solenoid, or maybe a faulty fluid temp sensor?????

What do you all think?

Thanks
Mike
ScoopED is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Trans | Driveline



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EB Diff into EA questions gtfalcon351 Trans | Driveline 5 04-22-2005 03:59
eb series 2 info bracket General Tech 13 11-15-2004 21:40
AU engine into EB? monty.v8 General Tech 12 07-02-2004 08:05
EB 92 4spd auto into an EL Futura97 Trans | Driveline 1 06-19-2004 21:43
Ea or EB blinkAU General Tech 5 06-04-2003 08:01

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:18.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.