91 EB Odometer Stopped. - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2002, 09:30   #1 (permalink)
'91 EB 'S' Pack
 
Join Date: Oct 2002
Location: Albany, WA
Age: 30
Posts: 53
91 EB Odometer Stopped.

Hi,

My EB's odometer has just stopped working, along with the trip meter, now i just had an imobiliser installed, and it hasnt worked since, they say it wasnt their fault at the car alarm place. Any thoughts, has it anything to do with electronics, or is it purely a mechanical link to the gearbox?

Cheers,
Gavin Kennedy
kaeser_sosae is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-10-2002, 20:31   #2 (permalink)
400 kg ego
 
Troutman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne
Posts: 6,188
It's unlikely to be of any use, but the following thread indicates it is a common problem:

http://discussions.fordforums.com/sh...threadid=17504

I'd be inclined to blame an error during the immobiliser installation. A wiring diagram would be invaluable in tracing the error.
__________________
Jack Travis, E-Series Acting President

1989 Ford Fairmont Ghia turbo/GL replica (underway)
1994 Eunos 800M
1990 Ford Laser S
Troutman is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2002, 21:20   #3 (permalink)
EB wagon
 
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
IM assuming yer speedo is still working so it would have something to do with the link between the speedo and odo.
I think the odo is rubberband linked to the speedo? maybe its
slipped off?

Brent
Brent79 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2002, 21:56   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Toowoomba Qld
Posts: 121
Might improve the resale value.

;o)
damienpw is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2002, 22:42   #5 (permalink)
'91 EB 'S' Pack
 
Join Date: Oct 2002
Location: Albany, WA
Age: 30
Posts: 53
thanx guys, to clear it up, the speedo and the taco still work fine. How am i to try and suss out wht the problem is?

can i test for current at the odo end?

is it electrical? Does it have a little electrc motor behind the odometer?

I guess my best bit is to take the dash off and have a peek, has anyone taken this aprt of the dash off, is it a big job, or somehting i could prolly handle in a few hours?

Cheers,
Gavin Kennedy
__________________
Who needs a relationship when you have broadband, and a 91 EB 'S' ??
kaeser_sosae is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2002, 02:59   #6 (permalink)
'91 EB 'S' Pack
 
Join Date: Oct 2002
Location: Albany, WA
Age: 30
Posts: 53
damnz0r, what a shit hole..

i had the whole dash off, i mean the whole thing, from the glove box to the steering wheel, yes, that dash, only to realize that to get the the odometer i only had to remove 3 screws...
FFS!!!!!

hmm...oh well, the things you do eh?

:)
__________________
Who needs a relationship when you have broadband, and a 91 EB 'S' ??
kaeser_sosae is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odometer has stopped!!!! 89EA spak General Tech 6 11-29-2006 09:07
EB backend onto an EA. AUII_Forte General Tech 9 01-06-2006 03:18
EB Ė best Exhaust size / Diff ratio for EB II defective Exhaust 17 11-07-2004 07:08
Ea or EB blinkAU General Tech 5 06-04-2003 08:01
Odometer stopped working, speedo still goes ok...???? the_scotsman General Tech 5 12-31-2002 15:34

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 22:23.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.