98 escort no fuel - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2007, 19:13   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 13
98 escort no fuel

Friday I took my car out and it was fine. I did have to slam on the brakes really quick but car was fine. Went and did a few errands and was still fine . Sonday morning my escort wagon won't start. It's not getting any fuel. No pressure in the fuel rail. The pump is good, the inertia switch is good, filter is new, no blockage in the line. I can't figure out what it is. I tried to check the voltage to the pump and it's only 2.4 volts. I dunno if that is good or not. The same 2.4 volts is at the inertia switch. The thing I'm thinking next is the relay, but I can't seem to locate it. Anyone know where it is or can tell me if the 2.4 volts is enough or any idea what to try next or any insight? Help would be very appreciated since I don't wanna pay someone to fix it.
jbrink is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-20-2007, 21:00   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: St Louis, Mo
Posts: 250
Re: 98 escort no fuel

I'm not real sure about the escort, but you can try looking for another fuse box under the hood, or for a cluster of relays. Its not getting the proper voltage for sure.
Sand1 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2007, 03:43   #3 (permalink)
Registered User
 
jas24zzk's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wandin, Vic
Age: 42
Posts: 827
Re: 98 escort no fuel

Try putting 12 volts to the pump and see if it runs.. ONLY as a QUICK test tho.

Whats the voltage on the other side of the inertia switch?

Jas
jas24zzk is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2007, 05:06   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 13
Re: 98 escort no fuel

I put 12 volts to the pump and it works. I checked the fuses under the hood too. The voltage before and after the switch is 2.4 Should that be a constant voltage all the time when the ignition is on?
jbrink is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:22.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.