99 Expedition Ignition Starter Problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-09-04, 11:45 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
99 Expedition Ignition Starter Problem

I own a 99 expedition 5.4 L engine. I just started to have some starter problems with it. When the engine is running the starter kick's in as if I was turning the ignition switch. This makes a loud noise, because the starter is trying to engage but the engine is already running.
Has anybody had the same problem I'm seeing. I would appreciate your prompt responce.

Thank you,


Sergio

snunez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-08-04, 09:53 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Re: 99 Expedition Ignition Starter Problem

I have a similar problem; except, when i start my exp. it immediately starts whining and smokes the starter (or at least the solenoid)...

I don't have an answer yet.

smitrock
smitrock is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-23-05, 10:45 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Re: 99 Expedition Ignition Starter Problem

Quote:
Originally Posted by smitrock
I have a similar problem; except, when i start my exp. it immediately starts whining and smokes the starter (or at least the solenoid)...

I don't have an answer yet.

smitrock
I found the answer. I wired the starter relay (located on firewall) backwards. I ended up smoking 3 starters trying to figure out this stupid misktake. hope this helps.
smitrock is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 03-24-05, 03:30 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Fort Worth, TX
Age: 44
Posts: 133
Re: 99 Expedition Ignition Starter Problem

ouch that is not good.
RangeRoverAdmirer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'00 Expedition Rear Wiper problem Benzaholic Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum 3 08-10-03 10:52 AM
Look beyond its size to judge Expedition Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 10-27-02 10:44 PM
SHO stopper: Engine problem in high-performance Taurus angers fans Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 10-23-02 10:39 PM
Ford said to fix Expedition problem RPO83 Ford Worldwide News 0 07-09-02 09:59 PM
Starter Problem ED Manual General Tech 2 10-09-01 06:45 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome