99 explorer probs - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-06-07, 05:44 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Illinois
Posts: 3
99 explorer probs

i have a 99 explorer v6, and for the first time today it got really hot and started to drive funny. I know the iac needs replaced but my appt to have done is later this week. anyways as it overheated my rpms raised about 600-700 i turned the heat on to try to lower the temp it just got hotter. and the heat from the vents was unbearably hot. any suggestions



thnks
Adam

sswelder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-07-07, 06:19 PM
wasnt me
 
390wagon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: new hampshire USA
Age: 34
Posts: 281
Re: 99 explorer probs

thermostat most likely, how many miles on it?

68 Ford Country Sedan Wagon-390 FE, C6, 9 Inch
87 Chevy Caprice Classic Wagon-307, 2004R, 10 Bolt, what can i say, i grew up with that car
390wagon is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-07-07, 07:29 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Illinois
Posts: 3
Re: 99 explorer probs

it has 112xxx on it now i did the thermostat today and iac and it runs like a top just the only thing now is it seems to idle a little lower than it should
sswelder is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-08-07, 03:07 PM
wasnt me
 
390wagon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: new hampshire USA
Age: 34
Posts: 281
Re: 99 explorer probs

computer may take a few run cycles to dial in the new iac.

68 Ford Country Sedan Wagon-390 FE, C6, 9 Inch
87 Chevy Caprice Classic Wagon-307, 2004R, 10 Bolt, what can i say, i grew up with that car
390wagon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome