Att Sparky's, I need info - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2002, 21:56   #1 (permalink)
BOF
 
BOF's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: 250km West of Perth
Posts: 1,120
Att Sparky's, I need info

Was bored so I thought I pull the bash out of the XR to replace the Cruise light which doesnt work, anyway someone has been there before me and chopped and changed three of the wires and run them down to the left. It sure as hell doesnt look like a factory job thats for sure. The car did have an immobilisor fitted??. Im guessing it was a way of stopping the speedo from ticking over whilst stopping the car going into limp home mode. The wires are the brown, white and pink ones.

What do you think?

ps, it also has two fully functioning power switches, the normal one and one where the wagons have them fitted on the dash, one just overides the other. That sure made me wonder


Thanks
BOF is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-05-2002, 22:19   #2 (permalink)
BOF
 
BOF's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: 250km West of Perth
Posts: 1,120
The cruise light still doesnt come on also, despite swapping it with a globe I know works. Any suggestions?
BOF is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2002, 23:19   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 698
Hey Mate !
Ill try my best to help you out.
Im assuming this is for the EB ??
When your talking about the cruise light, do you mean cruise control lamp ???

(Sorry, Im actually a bit drugged out, Ive been sick from last night, and im sort of out of it at the moment).

Typically the Brown wire is used for Illumintation (+Signal from Park Lamps). A Pretty common one from XF to EL
2 Lines (White and a Red) are from the speedo Sender (Dunno why they would have played with the White Line ???)
Couldnt find the Pink wire in the workshop manual for the Instrument cluster.

Hope this helps
Cheers
Matt
Xyphoid is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2002, 23:50   #4 (permalink)
BOF
 
BOF's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: 250km West of Perth
Posts: 1,120
Thanks, it's for my EB2 XR8, yes I mean the actual green light that says "cruise" as I said I have swapped globes but still nothing, the cruise works fine and all, just like things to work, so what do you think they were trying to achive??

Since putting this up I have found a far larger problem (see other thread) it isnt pretty.:bwhaaaaaa not pretty at all.
BOF is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2002, 02:51   #5 (permalink)
TOC TAS Secretary
 
EDXR6's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Tas
Age: 36
Posts: 233
i was just looking at the picture you had on there.
one question, do you have a trip computer fitted or do you just have the standard clock??

reason being is i just put a trip computer in my ed xr6 and had to connect to the red/white, white and green yellow wires behind the instrument cluster.

just a thougth



cheers
Tim
__________________
Ford Performance Vehicles Club of Tasmania

"Pressing your F1 key will not put you on the RACE TRACK"
EDXR6 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2002, 03:31   #6 (permalink)
BOF
 
BOF's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: 250km West of Perth
Posts: 1,120
no just the normal clock, but as i have said two power switches, both of which work! I also have this other switch which I have no idea what it does. Something is going on thats for sure.
BOF is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2002, 03:33   #7 (permalink)
My name is Forrest....
 
Jesmol's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Adelaide
Posts: 465
BOF , I have a gregorys manual that cover EBII / ED and XG , if you want I can scan the wiring diagrams an email through, but only on Monday as the books at work
__________________
Run Forrest , Run.......
Jesmol is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2002, 03:46   #8 (permalink)
BOF
 
BOF's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: 250km West of Perth
Posts: 1,120
Quote:
Originally posted by Jesmol
BOF , I have a gregorys manual that cover EBII / ED and XG , if you want I can scan the wiring diagrams an email through, but only on Monday as the books at work
That would be good, thanks mate.
BOF is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2002, 17:19   #9 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 698
I just had another look at the workshop Manual.
The Line that is used to light up the Cruise Control Lamp is Violet/Blue. (1 Line).
This line goes from the Cruise Control Module, to the Instrument Cluster.
My Guess is that there is something wrong with this line somewhere ???

To put your mind at ease, the lines that you spoke of above seem to have the cruise control system in common, and I am not sure about this (Im sure someone can correct me if I am wrong), I am not 100% sure if cruise control was available for the XR's on the EB Series ????

Again I am not 100% sure.
It looks to me like they have added the cruise control module from a Fairmont Ghia/Fairlane or something. That would explain the crimped connections above, and might explain why the Warning lamp isnt working.

Hope this is of some help !
Cheers
Matt
Xyphoid is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2002, 01:46   #10 (permalink)
Chromed Member
 
botch's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: driving around with bent pushr
Posts: 1,810
cut out and toss those stupid scotchlocks (crimp connectors).

they give nothing but bad connections which = trouble.

cut twist, solder and tape up these conncections and see what happens.

sometimes dealers put in factory cruises and some do use scotchlocks to fit them!!!!
botch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XR8 Sprint info tickford2001 The Pub 19 07-07-2002 20:30
AV info - can we post info from another Forum? Falchoon The Pub 123 05-17-2002 11:10
Useful info links! mfp4073 Ford Mustang Forum 0 03-04-2002 21:16
I need some TSB info please daprobe Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum 6 01-28-2002 12:27
coil spring info 351LSC General PAG discussions 2 09-06-2001 21:29

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:33.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.