Bad starter - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2007, 16:22   #1 (permalink)
revmarc
Guest
 
Posts: n/a
Bad starter

My '71 Ford F-100, (302) has been having worsening trouble starting over past 3-4 months. After driving for 1-2 hours it would be difficult to restart as if it was flooded. Usually spray starting fluid would get it to turn over. Yesterday though, it wouldn't start at all. Initially, it sounded like the battery was dying, a slower and slower turning of the starter turning. Had the battery and alternator checked and they are both putting out 13.5 - 14 volts. I am thinking that I have a bad starter. No improvement with hammer applications to starter. Any Ideas? Thanks,
revmarc
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-04-2007, 14:14   #2 (permalink)
wasnt me
 
390wagon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: new hampshire USA
Age: 32
Posts: 281
Re: Bad starter

when mine started doing that i had the starter rebuilt, a new power wire, and redid my grounds(battery to block, battery to body, block to body), no problems since.
__________________
68 Ford Country Sedan Wagon-390 FE, C6, 9 Inch
87 Chevy Caprice Classic Wagon-307, 2004R, 10 Bolt, what can i say, i grew up with that car
390wagon is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 17:58   #3 (permalink)
revmarc
Guest
 
Posts: n/a
Re: Bad starter

Thanks, I just replaced the starter today, as well as both battery cables, solenoid and it started up like it was new. It cost me $37.00 for a rebuilt with a lifetime guarantee, what's better than that! It was a real easy fix.
revmarc
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:03.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.