ea falcon - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 05-18-03, 05:04 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: gold coat
Posts: 17
confused ea falcon

Still having trouble with idle high and low some times going well no problems then it will go high or low.Still no kick down and changing down hard other than that car running well went to sydney and back to qld no probs ,went to sun shine coast no problems, just those probs if any one can help.

steve_58 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-18-03, 05:10 PM
96 EF Futura
 
SiX_iN_a_RoW's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Now Residing in Brisbane
Age: 32
Posts: 2,494
Sounds like my dramas ( except for the kickdown ) ive narrowed it down to a bad ISC and possibly a worn TPS

Lets go find that Hotdog tree I planted

Lowered EF Futura
Black Steelies ( too cheap to buy proper mags )
SiX_iN_a_RoW is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-18-03, 06:16 PM
EB wagon
 
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
No kickdown and hard changing is caused by erratic or no signal from the automatic TPS (assuming its a 4spd)... if its a 3spd, check the condition of yer kickdown cable and replace or adjust it?


Brent

EB1 3.9L MPI Falcon Wagon with converted T5 / Pacemaker & 2.5" Redback sports exhaust / 2" lowered blocks at the rear, Kings lows up front / ED Tickford Head and Cam / K&N panel filter with XH intake Snorkel / Full EL Fairmont interior with woodgrain

89 EA1 3.9L TBI Falcon Sedan with 3 speed auto / currently being upgraded...
Brent79 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 05-18-03, 08:21 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: gold coat
Posts: 17
confused eafalcon

How do i check the TPS to see if it working !
steve_58 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-18-03, 09:28 PM
EB wagon
 
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
Hmm... 1 way without equiptment would be too swap the EFI and auto TPS wiring connectors. If your engine runs like shit but yer box works ok then its safe to say that particular TPS is faulty...

Brent

EB1 3.9L MPI Falcon Wagon with converted T5 / Pacemaker & 2.5" Redback sports exhaust / 2" lowered blocks at the rear, Kings lows up front / ED Tickford Head and Cam / K&N panel filter with XH intake Snorkel / Full EL Fairmont interior with woodgrain

89 EA1 3.9L TBI Falcon Sedan with 3 speed auto / currently being upgraded...
Brent79 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA to ED Falcon review Aussie Falcon The Pub 13 08-24-04 08:35 PM
BA Falcon Interior Reveal RPO83 Ford Worldwide News 5 09-16-03 06:12 PM
Falcon is ... Hobbes The Pub 26 08-05-03 06:14 AM
Falcon XR8 to Continue Sales Momentum RPO83 Australian Falcons 22 01-24-03 04:40 AM
V8 Supercars Practice 1 & 2 JEM Ford Racing Across the Globe 1 04-26-02 09:54 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome