EA mod problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-20-04, 05:58 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: perth
Age: 63
Posts: 5
EA mod problems

I have 90 ea ford fitted with a recon ef motor,ef manafold, ea mpi wiring loom,el thero fans,high presure pump,mpi computer, if i have the cfi on it runs well but change it to mpi it runs rough and no power can any one give me some info to what might be wrong I know if you put this setup in a ed it works as i know of been done.
thanks steve

byrnecut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-21-04, 04:05 AM
Registered User
 
SPALDING GREEN's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 326
Re: EA mod problems

Have you fitted a MPI dizzy?
SPALDING GREEN is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-21-04, 04:36 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: perth
Age: 63
Posts: 5
Re: EA mod problems

mpi dizzy fitted
byrnecut is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 09-21-04, 06:13 AM
Registered User
 
OED666's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brisbane
Age: 34
Posts: 1,512
Re: EA mod problems

umm, you may need extra wiring for the EF Manifold, and i think you would better off running the EF computer, but then you run into smartlock issues...

i know this maybe money that you dont want to spend, but you could always go back to an ED manifold(which i am aware you dont currently have), personally thats what i would prefer. i plan to purchase an AU engine and get some work done to it, and i will keep my existing inlet manifold...

BUILT FORD TOUGH!!!

94 ED Futura
PROUD TQE OPERATOR
13.822 @ 99.67MPH - Willowbank 05/08/2006
OED666 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-22-04, 03:58 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: perth
Age: 63
Posts: 5
Re: EA mod problems

yes it looks like i will have to go back cfi, as i have only one belt on it , i will have to do a bit of thinking and reseach before the next step.
thanks for all your info
byrnecut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA Falcon problems blog General Tech 19 09-23-08 05:47 PM
XD monts same as EA engine monts ?a 351 into a EA will it go ? Falcon kid General Tech 31 06-21-04 11:58 PM
EA idle problems defective General Tech 3 06-03-03 06:19 PM
idle problems ea - 6 pete692 General Tech 7 04-17-02 05:46 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome