EEEEEKKK! Bad shakage, no good! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2003, 21:01   #1 (permalink)
Veteran Ford Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Lamb on Chapel, Chapel Street.
Age: 28
Posts: 2,893
confused EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

Eh dudes,

I was reversing my car today and gave it a little too much stick, it shook really violently, like the gear lever went 10cm in each direction for about 2 seconds. Scared the hell out of me. Anyway, the car ran really badly for a little while, like hunting for idle and blowing black as smoke. I had a look under the hood and to my surprise I found the MAP sensor vacuum hose pulled clean off the nipple!

Anyone who has pulled the hose off knows it takes a little bit to get these hoses off. After seeing this I thought to my self weather such 'shakage' could have done any lasting damage anywhere. This sounds like a 'Yagz question'™ (sorry Yaggy ) but are the transmission mounts strong? Can it come loose?

I sometimes have a ticking noise coming from under the car when it misses sometimes (not lifters ). I thought it was the exhaust manifold heat shield because it's missing a bolt, but on listening carefully it was found to be coming from the trans or exhaust to the right of the box. Any idea what that could be?

Might be a bit of a tech post, but I thought I'd get a better response here. I mean with all the experts and everything

Sundeep
Sundeep is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-31-2003, 21:36   #2 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 64
Posts: 4,692
Re: EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

You might have buggered engine mounts Sunny. The transmission has 1 mount, its right where the tailshaft goes in, apart from that its bolted to the engine which in turn is held there by the mounts. I know the autos can be stalled up to see if the mounts are ****ed. I suppose you could do it to a manual as well. Put the handbrake on and into first and let it ride the clutch. Get someone to watch the engine and see it it tries to twist.
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2003, 22:31   #3 (permalink)
formerly sikEA
 
old_mate's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Sydney
Age: 30
Posts: 2,142
Re: EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

Yeah I'd have a look at engine mounts too.
__________________
EL Fairmont
XY Fairmont


...mmm clevo...

Quote:
Originally Posted by Sundeep
And Yagz, come back in six months faggot
old_mate is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2003, 22:45   #4 (permalink)
cArSiK
 
cArSiK's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NSW
Age: 29
Posts: 1,249
Re: EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

i just got my mounts done (not a big job only cost $70 from mechanic) I could tell mine were gone when i reversed quickly heard a big creek/bang from the engine bay....so maby try reversing hard again(but this time with traction tho!)
__________________
Oversteer Scares The Passengers , Understeer Scares The Driver.......
2001 AUII XR6 VCT -Auto, white,clear indicators,K&N filter,tint - - - - Let The Mods Begin!!!!!!!!
Proud TQE Operator
cArSiK is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2003, 03:59   #5 (permalink)
Veteran Ford Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Lamb on Chapel, Chapel Street.
Age: 28
Posts: 2,893
Re: EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

Quote:
Originally Posted by cArSiK
so maby try reversing hard again(but this time with traction tho!)
No thanks, I had enough that one time Whenever I reverse it hard it jumps around real bad. The engine always tries to twist, I thought that was normal? Always happens on Mum's car.

I can afford new engine mounts, but I hope my transmission is okay! That's my main concern.

Sundeep
Sundeep is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2003, 13:28   #6 (permalink)
EFI 351c TD CORTINA
 
qwikcorty's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: VIC, Narre Warren
Age: 31
Posts: 1,344
Re: EEEEEKKK! Bad shakage, no good!

when im in reverse and give it some it just axle hops and sounds bad. my engine mounts are also suspect, when going from still taking off it will make a clunk just as the clutch it out and im applying gas.
__________________
1976 351c td cortina
qwikcorty is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 GT info request... Good Buy? KingKurt Ford Escort | Ford Laser | Ford TX3 | Ford Sierra | Mercury Capri 12 03-10-2005 00:15
Is this a good idea? skip The Pub 7 04-30-2003 04:00
Good Ford Dealers in MELBOURNE sfordham The Pub 9 10-04-2002 05:02
Rookie Riggs Takes the Pole for Saturday's Channellock 250 LunaticSVT Ford Worldwide News 0 03-22-2002 21:36
Good Article from BON... FM The Pub 1 07-01-2001 02:12

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 21:17.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.