Hard start! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-10-04, 11:47 AM Thread Starter
Registered User
snavy's Avatar
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Hard start!

Hey all, i've done a few searches on hard hot starts, got a bit of info, but the problem in my EL falcon seems a tad different.

EL I6 has no problem starting when the engine is cold, so in mornings, and during time for the engine to cool down starts fine. But if i just go for trips to the supermarket, buy petrol etc the car takes around 3 seconds of cranking for it to start!

But what makes my problem different is, i dont get big puffs of black smoke, my cars not running rich!

What is the problem? My cousin said it could be the fuel pump? He mentioned that the fuel pump has a return fuel line, and i probably have a leak in mine. So fuel empties out of return line, bascially draning a lot of the fuel from the return line. So when i go to crank again, the fuel pump has to fill the return line back up with fuel, before i can get a steady flow of fuel?

is this right?

thanks guys.
snavy is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing remote start. 2003 ranger Jerod2099 Ford Ranger Forum 1 12-05-04 07:44 PM
Expedition won't start Igor Ford Expedition Forum | Lincoln Navigator Forum 4 08-11-04 05:07 PM
Bypassing smart lock for remote start aphexer Inline 6 Tech 16 07-31-04 06:33 AM
my 1990 ford probe lx wont start probe90lx V6 and Hot4 Tech 2 05-08-04 10:30 AM
my 1990 ford probe lx doesnt start probe90lx V6 and Hot4 Tech 1 04-25-04 04:12 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome