help... please - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2002, 12:59   #1 (permalink)
Fly like a Falcon
Guest
 
Posts: n/a
help... please

my mpfi series 1 has developed what i think is a fuel problem... i have just had new plugs new leads new coil new oil and filter and got the tube to the map sensor fixed( it had split)... since i had this done i have done about 350/400 k`s...

the reason i think its a fuel problem is it has an inconsistent "miss fire"... its running much worse then if one cylender wasnt fireing... i have cheaked all the plugs and there all seem to be fine (no shit on them)... it wont idle by it self... it blows black smoke... and with a silght rev increse it blows a lot of black smoke( dosent uselly)... it seems to be over fueling its self...
i was trying to run the fuel tank to as low as posable so i could clean it... im thinking maybe it has sucked up some crap from the tank and blocked an injector... does this sound
possable... if so what would be my best line of attack...

the way it started was... driving along and you go to accelorate and it would nearly stall b4 reving up...
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-08-2002, 14:18   #2 (permalink)
eafalcon.com member
 
speedy's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Perth WA
Posts: 236
engine oil

Mine started to blow black smoke just after me and my uncle changed the oil and filter. It never did it till we did the oil change. We changed the oil to a different brand and ratio and it stoped straight away.


I have no idea if your's is doing the same. But may be worth a try.


EA'S RULE!!!!
__________________
Good by my EA S Pack


never late in a V8

comming soon
K&N air filter
XR8 intake snorkle
High flow exhaust/cats/hm headers
Clear front & side indicators
speedy is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2002, 15:12   #3 (permalink)
Creature09
Guest
 
Posts: n/a
Re: engine oil

yep, sounds like engine oil..
a rather stupid friend of mine once put too much oil in his corolla, your car seems to be doin the same thing.

i doubt you have put too much oil in, so yea.. i suggest trying another brand/ratio of oil
  Reply With Quote
Old 03-08-2002, 15:38   #4 (permalink)
Fly like a Falcon
Guest
 
Posts: n/a
Re: engine oil

at the mo im useing castrol GTX 2... a mechanic that i trust with my life put it in...
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:33.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.