I hate the heater, it never is gona work - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2003, 20:56   #1 (permalink)
Registered User
 
1LOWEA's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Melbourne
Posts: 434
I hate the heater, it never is gona work

hi
My heater has not been working for ages. It only blows out like a little below warm air. 4 weeks ago, i flushed the whole radiator system, put a new thermo (made a 2 mm hole in it, this fixed the boucning temp guage). Still nothing, it went a little bit warmer. As of 2 days ago, it just does not blow out hot air. If anyone can help me out it would be kool. I have read a few posts some say it could be the heater tap. As i am still newbie to cars, i have no idea what it looks like. So if anyone can reply, and they think they mabe have a solution, or even to check something, please try to give a descriptive reply. Thanks everyone

btw. I also checked the two pipes going into the firewall. The one of the left(closet to the drivers side) was hot, the other was only warm because the one next to it was heating it. Are they both supposed to be hot? btw im drivin a EA GL
__________________
1996 EF Fairmont
17" EL Tickford Wheels
2.5" Redback Exhuast
GL PRO SOUND
www.glprosound.com.au

Last edited by 1LOWEA; 09-08-2003 at 20:58.
1LOWEA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-08-2003, 22:08   #2 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 64
Posts: 4,692
Re: I hate the heater, it never is gona work

is the thin green pipe goin into the top of the heater tap? if not plug it in. it has a rubber thingey on the end and goes to a valve on the side that works a plunger and opens and closes the tap. if it is but doesnt work get someone to hold it open and then try the heater again.

Does the air direction change between face feet etc? If it stays on windscreen you will have a vac leak somewhere.
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2003, 22:42   #3 (permalink)
Registered User
 
1LOWEA's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Melbourne
Posts: 434
Re: I hate the heater, it never is gona work

Yo, ok

the green tube was pluged in. I unpluged it, and on hot air there is no sucktion, if i change to cold it has sucktion. As for the rubber thingy on the end that goes to the value, i dunno what that looks like. I Looked for a tap thing that opens and closes and i cant find it. All the controls work, apart from the windscreen/feet. This only does thw windscree, but everything else works. Feet/face, feet, windscreen, face only all work. Just no hot air. It goes coldy/warm when in hot mode, and cold when in cold mode. Anyone?
__________________
1996 EF Fairmont
17" EL Tickford Wheels
2.5" Redback Exhuast
GL PRO SOUND
www.glprosound.com.au
1LOWEA is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2003, 05:27   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: hastings, vic
Posts: 11
sound abit like the poob i had. after speaking to a mechanic he told me that its veary coman for the flaps to breakoff in the taps, and the preshure of the water pushes the flap againt the exit hole, thus blocking it.
if you have felt the hoses, then shurly u would of seen the tap.
the unit that the green hose plugs into should be plumbed into one of the heater hoses, and held in there by 2 clamps
undo the clamps and pull the hoses of it.
dont do this when motor is warm, and be prepaired to be soaked.
you should be able to see a flap inside, and a lever on the side.
pushing the lever on the outside should open the flap on the inside.
if the flap dosnt move, then the taps f$%^&
mine was chocked full of mud and the flap was broken
best to by a new one, or hit the flap out with a screwdriver to temp fix it
mine took a fair effort to remove.
hope this helps
gavin
(ferret)
ferret`s NA is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2003, 06:05   #5 (permalink)
Registered User
 
1LOWEA's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Melbourne
Posts: 434
Re: I hate the heater, it never is gona work

ill give it a try on thursday, let yous know how i go
__________________
1996 EF Fairmont
17" EL Tickford Wheels
2.5" Redback Exhuast
GL PRO SOUND
www.glprosound.com.au
1LOWEA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to build a v8 XF (the proper way in my opinion) Ford Grunt General Tech 98 09-11-2004 20:15
heater not working-lost??? ebbeforde General Tech 4 05-13-2003 06:49
EF brake switches - I hate you honer Suspension | Wheels&Tires | Brakes 3 11-22-2002 16:01
Heater hoses/water valve SPHELL General Tech 3 06-27-2002 03:41
Study Claims Work Not An Impediment Aussie Falcon The Pub 1 05-30-2002 17:11

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 18:24.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.