I have a problem and have no idea what is wrong! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2012, 17:59   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
I have a problem and have no idea what is wrong!

I have a 2000 mustang with the 3.8, I hear a somewhat high pitched beep that lasts about a sec from time to time while driving and shortly after I start hearing this my alternator seems to go bad. I realize the alternator is probably just the end result but I have no idea what could cause anything like this. Any ideas or suggestions would be greatly appreciated, I've had to replace my alternator twice now within 10 months
kain is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-24-2012, 18:14   #2 (permalink)
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 3,226
Re: I have a problem and have no idea what is wrong!

Have you had it scanned? Also, what kind of output do you have on the alternator and are their any mods to the car? I'm just wondering if you're pushing enough amps.
__________________
'Scuse me, while I scrape this Honda outta my treads.
CatSkinner is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 02:42   #3 (permalink)
Moderators
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 9,170
Re: I have a problem and have no idea what is wrong!

Was it new alternators you fitted ? were the old alternators tested to verify they were faulty rather than than a possible wiring fault ?
R.S.LOGAN is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 16:41   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Re: I have a problem and have no idea what is wrong!

when I had it scanned all that showed up was my o2 sensor, I have an exhaust leak and the first alternator was new and both tested faulty when I had them checked
kain is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 18:55   #5 (permalink)
Dazed and Confused
 
CatSkinner's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upstate New York
Posts: 3,226
Re: I have a problem and have no idea what is wrong!

Is the charging system grounded properly? It sounds like something might be spiking the flash on your alternator.
__________________
'Scuse me, while I scrape this Honda outta my treads.
CatSkinner is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:53.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.