idle - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 02-25-03, 09:32 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 17
idle

I have a problem with my idle.What happens is when I sit at the lights or idle for awhile suddenly the the car idle reall rough for a few secs then gos back to normal.I have an ef2 fairmont wagon could it be the isc solenoid which adjusts the idle. I have cleaned it but its still the same

oldbar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-26-03, 03:34 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Adelaide
Posts: 345
disconnect the isc and hold the throttle at about 650revs if the car idles normal the isc is stuffed last time I bought one from the wreckers it cost me $40 I think they are about $160 new, also you could try adjusting the base idle slightly

AU series1 Futura Duel Fuel,ceramic coated Pacemaker Headers,Hi-Flow cat.2.5in. exhaust,T-series snorkel,K&N panel filter,D.B.A.Slotted Rotors
taximan is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-26-03, 05:46 PM
Australian Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 103
Re: idle

Quote:
Originally posted by oldbar
I have a problem with my idle.What happens is when I sit at the lights or idle for awhile suddenly the the car idle reall rough for a few secs then gos back to normal.I have an ef2 fairmont wagon could it be the isc solenoid which adjusts the idle. I have cleaned it but its still the same
I think that this is what is happening to my NF Fairlane II. Does it just miss fire for a second and then run allright and then do it again maybe 10 seconds later? Mine does it sometimes and then not again. I took mine to Ford and they did a diagnostic check and said there was no faults. It is still happening.
shorsfall is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 02-26-03, 06:46 PM
EB wagon
 
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
shorsfall, dude too me that sounds like an ignition problem of somesort. Checked for vac leaks?

Brent

EB1 3.9L MPI Falcon Wagon with converted T5 / Pacemaker & 2.5" Redback sports exhaust / 2" lowered blocks at the rear, Kings lows up front / ED Tickford Head and Cam / K&N panel filter with XH intake Snorkel / Full EL Fairmont interior with woodgrain

89 EA1 3.9L TBI Falcon Sedan with 3 speed auto / currently being upgraded...
Brent79 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Falcon idle solenoid. James Fenech General Tech 2 07-21-04 04:29 AM
Idle Issues SiX_iN_a_RoW Inline 6 Tech 16 05-26-04 09:10 AM
ED idle crodarian General Tech 4 01-23-03 09:12 PM
rough idle on cpi with new mild cam chargin Inline 6 Tech 2 04-24-02 10:44 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome