Let me have my Diagnostics ! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-16-2003, 17:24   #1 (permalink)
Lord of the RC
 
fordel's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Adelaide
Age: 37
Posts: 2,515
Let me have my Diagnostics !

After not having the dash diags for a good 5 months, for some reason no matter what i did i couldnt get them on.

I was able to get the working yesterday, oh joyus day it was to, we all did rejoice in the greatness that was ford !

Then on the way home last nite i was coming down a hill and started to brake, the dash then flickered and the hot temp light came on, and the dash reset itself, now i cant get the damn things back!!!! i have tried the fordmods.com site and followed the instructions there, even tried the ones on another site, which has a slight variation, to no avail...

I am now very unhappy i want my diagnostics back !

I have a May 98 GLi EL...

Can anyone tell me what i am doing wrong ?

Cheers
fordel is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-16-2003, 17:55   #2 (permalink)
Mmm, high pressure wash.
 
3Toed's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Sydney, Australia
Age: 40
Posts: 3,086
The instructions on the fordmods site are correct. The only thing I've noticed personally is in Step 1 you don't have to hold the tripmeter reset button for 10 seconds. Just hold it in and turn the key to the On position. Then press 3 times holding it in on the third time until the seatbelt light goes off.

As for the duration of the diags mode, I think it's random. I've had it last a day and a half once, and on another occasion less than an hour. The dash resetting itself is freaky if you're not expecting it. I've never tried to get back into diags mode just after it's reset itself so I don't know if there's a delay before you can get back into diags mode.

Just keep trying I reckon.
__________________
Slothmobile™ n. (slōthmōbēl)
Off-white EL Series II Falcon GLi Sapphire (4.0L Slothmatic™) with K&N Filtercharger, Tickford Sports Suspension, DBA Longlife Gold (front), DBA Longlife Slotted (rear) and Bendix Ultimates all round. Driven by The Slothman™.

Co-Founding Member of 3FB Inc, or the Ford Forums Food Bandits, where cruising, eating and talking shite is what it's all about. Click here to visit the official (albeit slightly outdated) website!


Quote:
Originally Posted by Team GT Media
We love having 3FB Inc guys around!
3Toed is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 21:01   #3 (permalink)
Lord of the RC
 
fordel's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Adelaide
Age: 37
Posts: 2,515
aye, i tried it last nite to no avail, and again this morning, about 9 hours later... still no good, , think ill have to try again after work today....

dont want to wait another 5 months to get it back :sad:
fordel is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 21:40   #4 (permalink)
removed as previously discussed!
 
Join Date: Mar 2002
Location: NSW
Posts: 675
fordel, it works

you just have to be patient and count the seconds :)

it works on mine! and miens a pain because of exchaser dash
__________________
:: Australian Ford Falcon Modifications ::
Tech Articles, Modifications and Forums for EA, EB, ED, EF, EL, AU and now BA Falcons!
fUSiON is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 21:52   #5 (permalink)
Lord of the RC
 
fordel's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Adelaide
Age: 37
Posts: 2,515
argh not more seconds counting hehe... i must be counting to fast then or something i would say hehe :)

will definately give it a go tonite.. i like the diag feature...

will do till i get my trip computer and that in for the fuel :)

Cheers
fordel is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2003, 02:38   #6 (permalink)
Lord of the RC
 
fordel's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Adelaide
Age: 37
Posts: 2,515
Well i tried again and finally got it working, just pushed the reset knob in and turned the ignition to ON and held it down


YEY !
__________________
O.F.R #6 : PM Me
Member of the Society Against Stupid SMS Language
Member #4 of the MTAS (Manual Transmission Appreciation Society)
fordel is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EF-EL Dash Diagnostics Mode Wazza80-99 Interior | Electrical | ECU 21 11-15-2002 18:33
Airbag diagnostics monitor iLoveMyEF General Tech 18 11-10-2002 11:49
EEC-V Diagnostics and cylinder flow Tickford6 General Tech 1 08-21-2002 21:53
AU Falcon diagnostics mode jbugeja General Tech 0 05-21-2002 21:28
EEC Diagnostics. eb_5litre General Tech 7 07-04-2001 16:28

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:27.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.