Limp Mode????? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2003, 03:38   #1 (permalink)
Krissy
 
AU_Fairmont -S-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Melbourne
Age: 41
Posts: 285
Limp Mode?????

I got an 89 EA Frmnt Ghia. All the lights started flashing and the car lost battery power and then 10 minutes later it was back to normal. Did it go into Limp Mode???? I should mention I had a Powerchip installed in it yesterday. Is it the ECU resetting itself or did it really go into Limp Mode? Please Help!!!!!!!

Kristeena
AU_Fairmont -S- is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-23-2003, 00:29   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: 27 00S 153 07E
Posts: 1,944
Re: Limp Mode?????

I thought limp mode was a auto transmission thing where the auto stayed in 3 or 2. Although an intermittant/low battery voltage will cause the transmission to go into limp mode.

Take it back to the installers and explain what happened, just to cover yourself if it does it again in the future.


cheers
__________________
"I married Miss Right. I just didn't know her first name was Always."
TopGhia is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2003, 02:20   #3 (permalink)
Registered User
 
SPALDING GREEN's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 326
Re: Limp Mode?????

Sounds like a short or poor connection somewhere.
SPALDING GREEN is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2003, 05:07   #4 (permalink)
Krissy
 
AU_Fairmont -S-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Melbourne
Age: 41
Posts: 285
Re: Limp Mode?????

Thanks. I found out that when having a Powerchip chip fitted to the EA's/EB's ya gotta have solder points built up on your ECU board for connection.
AU_Fairmont -S- is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EF-EL Secret Odometer Modes XR_Strider_GuY General Tech 75 09-19-2004 15:34
Limp Home Mode?? (HELP!) Ace_92EBII General Tech 19 09-10-2003 05:12
Could disconnecting the battery cause my Transmision to go into Limp Mode? Mini Me Trans | Driveline 1 09-07-2003 01:01
Limp mode EEC4 and EEC5 RED_EL_XR8 General Tech 2 08-18-2003 03:31
4 speed auto playing up going in and out of limp home mode MADNC_8 Trans | Driveline 7 06-23-2003 04:48

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:45.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.