oxygen sensor - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 07-15-03, 02:16 AM Thread Starter
EFI 351c TD CORTINA
 
qwikcorty's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: VIC, Narre Warren
Age: 33
Posts: 1,344
oxygen sensor

does anyone here know how much this sensor is for an ea, just after testing it i realised why it blows big clouds of fuel out the back.
having biggish injectors doesnt help either too lol.

so what are they $100ish new?
i dont think id buy from a wrecker, not for a sensor.

thanks guys.


1976 351c td cortina
qwikcorty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 07-15-03, 03:48 AM
Experienced Ford Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,129
Re: oxygen sensor

yeah im after a new one coz i rekon mine is stuffed. will let ya know when i get a new one if some one could just tell me how to test them...
94EF_Ghia is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 07-15-03, 07:31 AM
Hanging Around
 
9psi EB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Perth
Age: 37
Posts: 1,209
Re: oxygen sensor

110 rrp from repco, ntk sensor which is same brand as genuine.

trade, take off 25%

9psi EB

Event's Photo Gallery: gallery.mechanicalforums.com
9psi EB is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 07-15-03, 11:41 PM Thread Starter
EFI 351c TD CORTINA
 
qwikcorty's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: VIC, Narre Warren
Age: 33
Posts: 1,344
to test em, look at the 3 wires coming out of the plug. there should be 2 fattish ones, there for a heating element inside it, and i thinner one. make a slit on the thin one and put a multimeter on it and check voltage.

lean is low voltage 0-0.1
rich is high voltage 0.8- 1 volt

mine is sitting on 0.01 volts all the time, which makes the computer think its running lean, so it pours in more fuel. hence the big black spots on my drive, and clouds behind my car.

also it should read .85 volts for the first 40seconds just after starting. not sure why that is.

btw got a 02 sensor and temp sensor ordered at work today, cost $74 very happy!

1976 351c td cortina
qwikcorty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA problem- oxygen sensor? jamesk General Tech 17 10-21-03 04:17 AM
oxygen sensor Sark Marcina Interior | Electrical | ECU 1 10-15-03 12:31 AM
Oxygen Sensor! the_scotsman General Tech 3 11-05-02 02:36 AM
Oxygen Sensor on 6 cyl EF Falcon rfoden General Tech 4 08-03-02 07:06 AM
Understanding Engine Management - Part 1 Dan [Sac] V6 and Hot4 Tech 0 12-11-01 01:08 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome