Problem with car - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 10:38 AM Thread Starter
Registered User
 
snavy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Problem with car

Hey all my mates crapadoore, has developed a problem. I was in his car yesterday and when he was driving at 80 his car sometimes started to vibrate. Its wasnt a lot of vibration you could hear and feel it. He gave it some gas, revs stay where they were on the revmeter then jumps 500 rpm and the vibration stops. He didnt know hat it was but he thought it would of either be the diff or transmission. It kind of feels like when having a manual car in too high gear, the engine cant get the revs up and it starts vibrating. Not as severe but fairly similar, any suggestions why it does this?

thanks

snavy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 02:29 PM
SM
Registered User
 
SM's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Coming round the Mountain
Posts: 1,245
Auto is about to die!

Mess with the bull, get the horns!
SM is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 04:42 PM
Australian Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Sydney, NSW
Age: 40
Posts: 255
Hmmm

Is it an old car??

Check engine mounts. Had the same problem with an old Pulsar. Car started to virbrate at 80 and wouldn't get past that speed.

Will
Black S is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 08:36 PM Thread Starter
Registered User
 
snavy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Quote:
Originally posted by Black S
Hmmm

Is it an old car??

Check engine mounts. Had the same problem with an old Pulsar. Car started to virbrate at 80 and wouldn't get past that speed.

Will
it does get past 80 tho, you just have to put a bit of gas into it. But it does hasitate a bit while it vibrates.
snavy is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 08:36 PM Thread Starter
Registered User
 
snavy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Quote:
Originally posted by XR8SAM
Auto is about to die!
are you sure just had the thing serviced and they said nothings wrong with it.
snavy is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 08:36 PM Thread Starter
Registered User
 
snavy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Quote:
Originally posted by Black S
Hmmm

Is it an old car??

Check engine mounts. Had the same problem with an old Pulsar. Car started to virbrate at 80 and wouldn't get past that speed.

Will
its a 95/96 VS Exec?
snavy is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-03-02, 09:09 PM
Registered User
 
Falchoon's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Somewhere over the rainbow
Posts: 3,544
Could be tailshaft centre bearing, common problem with Commies. Tin of petrol and a box of matches will fix prob....

You know, somebody actually complimented me on my driving today. They left a little note on the windscreen. It said, 'Parking Fine.'So that was nice.

____o00o_=^..^=_o00o____
Falchoon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA CFI 3sp auto (1989): Problem with idle return sambulance Inline 6 Tech 4 08-09-03 04:06 AM
95 CV engine problem 95CV Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 9 04-22-03 08:17 PM
EBII Idle Problem XR6000 General Tech 3 01-14-03 11:29 PM
SHO stopper: Engine problem in high-performance Taurus angers fans Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 10-23-02 09:39 PM
Defective GM engines $30+ Bilion problem. Discovery The Pub 11 03-21-02 06:37 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome