problems in my eb ghia - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2003, 23:15   #1 (permalink)
XEBAU
Guest
 
Posts: n/a
problems in my eb ghia

Been having some problems in my eb ghia recently. My cruise control has started ****ing up. It hasn't stopped working completely, if I hold the set/accl button down it almost holds its speed, but won't accelerate and as soon as I let go it slows down. I did this the other day on a long trip and then after giving up just accelerated normally, only to feel the pedal moving under my foot, its TRYING its little heart out to work but just not enough. Can anyone suggest what the problem might be?
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-02-2003, 23:33   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: gold coast
Posts: 100
the eb uses a combernation of electrical,vacum and cable to operate,the probelm you mention could be either vacum or the cable,a vacum hose runs from behind the washer bottle across to the right side beside the booster to a vacum pull unit for cable it also t's of to the inside onto a switch assy at the brake pedal check to make sure the hose is not split to adjust the switch turn it slighty anti clock wise and push it towards fire hard against brake pedal. check cable for damage hope this all helps
IAN SCHMIDT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EL ghia Dash into EB ghia jmartion Interior | Electrical | ECU 4 09-14-2004 01:10
EA Fairmont Ghia to EB Fairmont Ghia Instruments... help XplodBoom General Tech 5 05-11-2003 01:31
EB Problems...Thinking of selling Mach1 General Tech 7 02-01-2003 09:35

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 21:09.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.