Reverse sounds like its rubbing... :( - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2002, 17:05   #1 (permalink)
Shaken Not Stirred
 
the_scotsman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Nowra, NSW
Age: 34
Posts: 328
Reverse sounds like its rubbing... :(

When I put mmy 3 spd 88 MPI into R, its normal, but as soon as i give it any gas, as i am reversing, there is like a rubbing sort of noise, and a vibration coming from the tranny...at first i thought it was the front whel rubbing on something, that is what it feels like, but its coming from the damn tranny!
Whats wrong here? I hope it ain't serious, I'm pretty skint at the moment!!!
Another thing, on my other post, the oil guage issue...i noticed under the engine, hanging underneath the car is a little pipe or hose...it looks like a breather pipe, but im not sure...should there be a pipe hanging below the car? Its too dark to see where the pipe leads, so i'll have a dig around tomorrow....
Anyone noticed that all the bad things happens to your car at once?
<img src=http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/ohwell.gif ALT=":\">
Thanks again peoples!
__________________
1998 EL XR6 - Manual!
K&N Panel Filter
Ford Premium Audio Pack
the_scotsman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-06-2002, 17:09   #2 (permalink)
400 kg ego
 
Troutman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne
Posts: 6,188
I realise this isn't completely relevant, but if you haven't gotten your transmission serviced any time recently, I'd recommend doing so.
__________________
Jack Travis, E-Series Acting President

1989 Ford Fairmont Ghia turbo/GL replica (underway)
1994 Eunos 800M
1990 Ford Laser S
Troutman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2002, 08:58   #3 (permalink)
Shaken Not Stirred
 
the_scotsman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Nowra, NSW
Age: 34
Posts: 328
The transmisison was done just before i bought the car. It was done i think in December last year.
I guess the only thing I can do is take it to a garage?
I just dont have much money spare to use at the moment...unless someone has any idea what could be causing it?
Its when i put it reverse and give it a bit gas, theres a rubbing or grinding in the tranny, i can feel it in the car...
Thanks
__________________
1998 EL XR6 - Manual!
K&N Panel Filter
Ford Premium Audio Pack
the_scotsman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2002, 10:59   #4 (permalink)
Brent79
Guest
 
Posts: n/a
I have that same problem, but by no means as bad as yers.
If i put her in reverse and give it 'some' gas, its ok..but if i feel like reversing fast then i get the vibration. It sorta feels like when you try and take off in 4th in a manual car. As far as i can see its only on reverse and i dont do much reversing so im not worried about it :)

Brent
  Reply With Quote
Old 07-29-2002, 14:41   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Queensland, Australia
Posts: 6
i have the same rubbing problem with my EA II, as does my brothers nissan silvia, we're yet to really fiqure out what it is (believed to be the breaks on the calaper) should be solving the problem some time this week, will let you know the result.
Jarris is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2002, 22:43   #6 (permalink)
eafalcon.com member
 
speedy's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Perth WA
Posts: 236
I thought I had the same problem, vibration from under the car seemed to be comming from the tranny when doing about 5 - 10 kms/h. Ended up being, when I got my new exhaust they put it too close to the rear bumper and it was vibrating on that.
__________________
Good by my EA S Pack


never late in a V8

comming soon
K&N air filter
XR8 intake snorkle
High flow exhaust/cats/hm headers
Clear front & side indicators
speedy is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2002, 17:49   #7 (permalink)
Shaken Not Stirred
 
the_scotsman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Nowra, NSW
Age: 34
Posts: 328
Problem solved....one of the engine mounts was busted, and the engine was at a slight angle to the car, throwing the alignment with the tranny out I guess.....

David
the_scotsman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reverse Light fuse keeps blowing SiX_iN_a_RoW General Tech 2 05-14-2003 21:43
AU tyre rubbing problems falconS Ford Racing Across the Globe 13 10-21-2002 23:15
My ED rocks but it stalls in reverse and when the A/c is on YOOT General Tech 11 07-25-2002 02:49
Metal Rubbing Sound XplodEd EA General Tech 5 06-19-2002 00:37
T5 "CrUUnCH" when selecting reverse MadMax Trans | Driveline 10 06-10-2002 20:26

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.