Smartlock encoding - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2003, 18:28   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Age: 32
Posts: 20
Smartlock encoding

Hi guys,

I just picked up 2 blank spare keys for my EB Series 2 Fairmont Ghia.
I dont have a manual for the car so I was just wondering if someone knows how to encode the keys?

I know how to do it on an AU but ive been told it was different on the E series.

Thanks :)
Strange1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-19-2003, 02:37   #2 (permalink)
345kw of V8 Windsor Power
 
EDXR8's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Adelaide
Age: 35
Posts: 2,784
- turn the ignition to accessories
- press the boot release button (on the dash, not the remote) 3 times quickly. This will put it in learning mode
- press a button on the new remote to download the codes to it. The door locks will opperate 2 times to confirm the codes have been downloaded.
- To finish, turn ignition off and check the new keypads.

It took me a few times to actually get it to work, so if it doesn't work first time, just do it again.
EDXR8 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2003, 23:30   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Age: 32
Posts: 20
Re: Smartlock encoding

Ah ok thats the remote, but dont you have to encode the actual key for the imobaliser? You have to for the AU's, and the guy at Ford said you had to but he didnt know how....
Strange1 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2003, 23:59   #4 (permalink)
Officially Bored with 347
 
svo347's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Perth West Oz
Age: 41
Posts: 3,585
Re: Smartlock encoding

Got me???? I got a key actually cut at a shopping centre just to try it out & funnily enuff the car starts no worries......
Security coded me thinks not.
__________________
FORD.... "POWER TO THE PEOPLE"...

Member of the "TKTDSGM " Group..
svo347 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2003, 00:01   #5 (permalink)
Officially Bored with 347
 
svo347's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Perth West Oz
Age: 41
Posts: 3,585
Re: Smartlock encoding

Ahhh according to the god book if its a different key you have to leave it in the ignition with the key turned on for 1/2 an hour, this way the smartlock module downloads the code
__________________
FORD.... "POWER TO THE PEOPLE"...

Member of the "TKTDSGM " Group..
svo347 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2003, 12:40   #6 (permalink)
Krissy
 
AU_Fairmont -S-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Melbourne
Age: 41
Posts: 285
Re: Smartlock encoding

Is that the same way you code the remotes for an EL Fairmont Ghia???
AU_Fairmont -S- is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2003, 22:38   #7 (permalink)
Registered User
 
SPALDING GREEN's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 326
Re: Smartlock encoding

The first encoded keys in a falcon came in AU1 update. In a smartlock equipped vehicle you can have your keys cut & away you go. The 1/2 hour download in an eb is only required if you replace the igntion lock assy.
SPALDING GREEN is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
smartlock trouble mongrelEB General Tech 1 03-31-2003 04:36
Interfacing Alarm with Smartlock Aussiblue Audio And Security 1 02-01-2003 11:33
Alarm VS Smartlock ChuBBz Audio And Security 12 05-10-2002 19:48
Keyless Entry theharb General Tech 26 04-03-2002 05:29
Problems with Smartlock!! Botch, Dom and others?? Mallyboo General Tech 8 01-02-2002 04:22

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:12.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.