Starter Problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2004, 06:48   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Age: 52
Posts: 1
Starter Problem

I have a 1987 Bronco/300 6cyl. Periodically when starting the vehicle the starter motor will continue to run. The only way to get it to disengage is to disconnect the positive terminal on the battery. Once it is re-connected, it will go several days, and then repeat. I have replaced the solenoid and the problem still occurs. The key can be turned off and removed from the igition and the starter will still crank the engine, though it does not start. Cables appear to be in good shape.
sbischof is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-31-2004, 04:48   #2 (permalink)
Registered User
 
big1's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Valley Station , Kentucky
Posts: 484
Re: Starter Problem

Which style soleinoid do you have ? Firewall mount or starter mount ? If it's the firewall mount make sure there is a good ground. It would also be wise to run a seperate ground to the starter.
The most common reason for this it a dry or damaged starter bendix or starter shaft. Inspect it closely. Lube with graphite.
__________________
When in doubt :DON'T
Valley Station, Kentucky
Dream EXPression Racing
http://fordexp.freehomepage.com/photo3.html
big1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter misery richierich Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 3 08-05-2004 01:36
Thermostat/cooling problem mockymockva Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum 0 05-10-2004 07:07
Steering/wheel alignment problem mike98AUXR6VCT Suspension | Wheels&Tires | Brakes 10 04-23-2004 05:33
I6 Starting and Idle problem - FIXED BluAU2 Inline 6 Tech 0 04-07-2004 16:05
Hrm....starter problems.... Trey Ford Mustang Forum 0 01-24-2002 22:58

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:03.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.