Starter Trouble - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-15-06, 05:28 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
confused Starter Trouble

I replaced the engine(3.8) in my daughters 92 Tauraus. The engine came out of a 1990 Continental. The engine bolted up good and it turns, by hand. The problem is when I try to start it the starter just clicks like the bendex is bad. It's a new starter the battery is fully charged all the wiring and everything else checks out. Does the starter have to be shimmed, I never had this problen before I replace the engine.

jgreen1846 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-15-06, 10:07 PM
Registered User
 
atec77's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 917
Re: Starter Trouble

Quote:
Originally Posted by jgreen1846
I replaced the engine(3.8) in my daughters 92 Tauraus. The engine came out of a 1990 Continental. The engine bolted up good and it turns, by hand. The problem is when I try to start it the starter just clicks like the bendex is bad. It's a new starter the battery is fully charged all the wiring and everything else checks out. Does the starter have to be shimmed, I never had this problen before I replace the engine.
CHeck the current return path , is the motor grounded correctly back to the batery ?
you are sure the startes is good ?
might be worth checking it out thecar .
atec77 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-15-06, 10:15 PM
SLIM JIM
 
kisa0423's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: tn
Age: 31
Posts: 5
Re: Starter Trouble

check the stater selinoid on the fender well drivers side check all the connectons on that
kisa0423 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome