wagon bad fuel vapour problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
General Tech Have a question that is not covered by one of the other categories? This is the forum for all other items not specifically covered in other categories.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-06-02, 07:11 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
wagon bad fuel vapour problems

Just lately Ive had bad fuel vapour problems in the cabin of my wagon (Ed falcon xr6) ,ive tightened all fuel lines,returns,removed the valve in the cap thinking it wasnt opening at presure because after a 10-15min drive the cap would nearly blast across the other side of the road when opening it ,but its still unbearable,it looks like around the tank flange is a little moist,has any one had any similar trouble with their tanks in their wagons ,im nearly ready to get another tank unless anyone has a better idea !!!!!!!!!!

any help appreiciated

Thanks


Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-06-02, 10:03 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: In hiding
Posts: 864
Sounds like your purge may not be working - there is a solenoid operated valve on your canister - maybe get your Ford dealer to check it's operating properly 'cos you certainly don't want those vapours in the cabin.
T3man is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-07-02, 12:04 AM
Australian BA XR6 Falcon
 
Join Date: May 2001
Location: Perth WA
Posts: 1,249
Quote:
Originally posted by T3man
Sounds like your purge may not be working - there is a solenoid operated valve on your canister - maybe get your Ford dealer to check it's operating properly 'cos you certainly don't want those vapours in the cabin.
Yep I agree, its a common problem. The solenoid is in the engine bay behind the left headlight iirc.

Kieron
Kieron is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 10-07-02, 01:53 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
vapour

yeh I checked this solinoid valve ,it does not open at any temp ,so i have removed it for now,connected a straight barb in its place so it has vacum constantly out of the tank and will also check out the charcole canister condition tommorrow

thanks

Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > General Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel pump noisey - 1997 EL wagon FordPrefect General Tech 3 12-23-02 03:29 AM
Fuel consumption problems crYnOid General Tech 11 12-08-02 03:30 AM
AUII wagon fuel gauge problem glynt General Tech 1 10-17-02 03:08 AM
Ford Product-Led Transformation: 2003 RPO83 Trans | Driveline 0 07-22-02 06:48 AM
Ford's goal of boosting SUV fuel economy proves elusive Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 04-19-02 07:47 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome