2001 Excursion 7.3 PSD Starting Problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2007, 08:23   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
2001 Excursion 7.3 PSD Starting Problems

have been having problems lately with my 2001 Excursion with 7.3 PSD that has 60K miles on her.

I turn the key to start but it will not crank over. All the usual lights come on but the starter will not engage. If I move my gear selector from Neutral back to park a few times - starter engages and the truck starts.

When I plug in my Superchips Tuner to check for error codes it comes out with a P0603 Internal Ctrl Mod KAM error and a P0683 Glow Plug Ctrl Mod to PCM Comm Circuit error.

Becoming a real pain in the ass and seems to be getting worse. Anyone have similar issues? Not sure why moving the gear selector repeatedly fixes the situation if I get the above error codes. Anyone have any ideas?

Thanks in advance for your help
cheif32 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-08-2007, 05:25   #2 (permalink)
fordmech
 
backlash1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: NSW Australia
Age: 43
Posts: 315
Re: 2001 Excursion 7.3 PSD Starting Problems

I would suggest that you look at the actual readings from the inhibitor switch when it's in Park and Neutral. Sounds like you may have high resistance somewhere, could be a connector or internal (switch). If not, check the linkages from your gear selector to the gearbox to see if they're adjusted properly, damaged bushes, etc.
marc
backlash1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 00:28.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.