302 EFI Problems - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
┬╗ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2003, 03:06   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Tasmania
Posts: 5
302 EFI Problems

Greetings, I am building a replica Cobra. I have fitted a 92 NC Fairlane 302 EFI engine (EB1) which was auto and is now manual and I am using the auto computer and have fitted a BAP along with the MAF. I have managed to get the engine going, but when it starts, it runs at near 2000rpm and it takes quite a while to drop down to about 800-900 RPM. I have adjusted the throttle sensor to its minimum, that is about 0.81V. I can't get it any lower. I have no air leaks(I think) and every time I give it a rev, it idles real high and runns real rough whilst it is coming back down to idle, which is taking far too long. Any ideas would be of great help. Thanks in advance
Cobra Kid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-07-2003, 03:45   #2 (permalink)
known as tibbo
 
RaceCraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Brisbane
Posts: 2,033
Re: 302 EFI Problems

this might be a long shot but is the throttle cable the right length? is the return spring on the throttle body installed properly
RaceCraft is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 04:27   #3 (permalink)
Officially Bored with 347
 
svo347's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Perth West Oz
Age: 41
Posts: 3,585
Re: 302 EFI Problems

tried resetting the IAC?
reset & slot the TPS holes to enable you to get the 0.7v
disconnect the iac wire, start engine & let it settle( dont touch the throttle at all.)
Adjust the idle screw to obtain the desired rpm. Turn off key & reconnect lead.
Also check to see if iac is blocked. Remove it from the egr spacer clean with carb cleaner use you lil finger & make sure the valve spool thingy moves freely.
Hope this helps mate.
__________________
FORD.... "POWER TO THE PEOPLE"...

Member of the "TKTDSGM " Group..
svo347 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302 Carbie problems XDFairmont General Tech 3 08-14-2003 04:44
TFI-IV problem on 302 EFI vince Windsor Tech 4 06-15-2003 02:32
302 flywheel problems darowood Ford F-100 | Ford F-150 | Ford F-250 | Ford F-350 | Ford Super Duty | Ford Diesel 2 10-20-2002 06:42
oil filter on efi 302 Fairlane Boy General Tech 5 02-10-2002 02:50

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 21:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.