Button's not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 12-22-03, 02:44 PM Thread Starter
Registered User
 
XBCoupe2Boot's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brisbane QLD
Posts: 34
Button's not working

Hey Guys,

I'v had a problem with the volume control button's and cruiz control button's on the steering wheel and the horn, on my AU2 XR6.....they no longer work!!!!! I have checked most of the smaller fuses, but they all look fine, could it be a broken conection in the wirering??? I realy don't know...... anybody had this before??

Thanks
Shane,


AU2 VCT XR6 Liquid Silver, Full body kit, Tickford 17's, Pacemaker Extractors, Lukey Sportz muffler and S/S Exhaust System, JR air filter....plus a few other mods!

Lest we forget: XB GS fairmont Coupe, 351c - 4sp toploader...... oh how i miss her...
XBCoupe2Boot is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 12-26-03, 01:35 AM Thread Starter
Registered User
 
XBCoupe2Boot's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brisbane QLD
Posts: 34
Re: Button's not working

Anybody!....?

AU2 VCT XR6 Liquid Silver, Full body kit, Tickford 17's, Pacemaker Extractors, Lukey Sportz muffler and S/S Exhaust System, JR air filter....plus a few other mods!

Lest we forget: XB GS fairmont Coupe, 351c - 4sp toploader...... oh how i miss her...
XBCoupe2Boot is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 12-26-03, 07:12 AM
AU3 Falcon XR8 Ute (auto)
 
Steve_T's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: NT, Australia
Posts: 357
Re: Button's not working

Sorry, dunno mate.

My best guess would be a problem with the clock-springs in the steering column (the connections which allow the wheel to turn around without twisting the wires etc.)

It's weird that all the button's are dead, but this could be explained if they all run off a common earth wire (which seems reasonably likely to me), in that case maybe it's the clock-spring for that earth wire which has broken (or it may not be the clock-spring either - could be a break in the actual wire somewhere).

Steve.

Last edited by Steve_T; 12-26-03 at 07:14 AM.
Steve_T is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 12-27-03, 04:40 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: Bibra Lake Western Australia
Posts: 3,136
Re: Button's not working

Check the harness at base of column is not partially or totally unplugged.

Regards Blue
Aussiblue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EF power window buttons back2thefutura Australian Falcons 10 12-22-03 12:11 PM
EF climate control display not working stano Interior | Electrical | ECU 2 11-26-03 05:35 PM
BA Falcon Interior Reveal RPO83 Ford Worldwide News 5 09-16-03 06:12 PM
Adding Cruise Control/Stereo buttons BlueAvatar Interior | Electrical | ECU 1 08-03-03 02:45 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome