criuse control not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2004, 17:07   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Melbourne
Posts: 76
frown criuse control not working

hey guys, I got a 95 ef fairmont and the cruise decided to stop working, there is no fuse in the fuse panel is there anywhere else I mite b able to hav a look b4 I take it to an auto elec??
__________________
Authuorised GM Destroyer
Ziggy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2004, 07:48   #2 (permalink)
5 Litres of Fun
 
fairmont1998's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia.
Age: 39
Posts: 417
Re: criuse control not working

Do you mean it won't turn on, or won't set?
__________________
1998 EL Fairmont 5.0 V8.
Low, Loud. How a Ford should be.
fairmont1998 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2004, 21:04   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Melbourne
Posts: 76
Re: criuse control not working

It wont turn on, no light on dash.
__________________
Authuorised GM Destroyer
Ziggy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2004, 05:26   #4 (permalink)
Chromed Member
 
botch's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: driving around with bent pushr
Posts: 1,810
Re: criuse control not working

chekc your brake light switch ! and if thats ok, make sure all ur stoplight globes work, and that u have the right globes in it.
botch is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2004, 23:45   #5 (permalink)
5 Litres of Fun
 
fairmont1998's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Adelaide, Australia.
Age: 39
Posts: 417
Re: criuse control not working

Quote:
Originally Posted by botch
chekc your brake light switch ! and if thats ok, make sure all ur stoplight globes work, and that u have the right globes in it.
That is what I'd check if it wasn't setting, Ziggy is having problems with it not turning on at all.
__________________
1998 EL Fairmont 5.0 V8.
Low, Loud. How a Ford should be.
fairmont1998 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2004, 20:37   #6 (permalink)
Mcccli
 
mcccy005's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canberra
Posts: 142
Re: criuse control not working

I know this sounds dumb, but check the fuse (assuming there is one) - ive been guilty of some pretty dumb stuff like forgetting to check the basics before. Your cruise control module (if its the same as mine) is under your center console; try unscrewing that (only 6 screws in my EB) and lift it up and make sure the plug is still in (it should be cus of the way the plug is); otherwise it MIGHT be your switches - apparently they wear out pretty easily - just like mine have (cept mines the "set" switch), so I gotta find some new switches.
(Dont spose anybody has any floating around they wanna pass on to me at a relatively reasonable cost??)
mcccy005 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2004, 20:49   #7 (permalink)
Vic
Underachiever in training
 
Vic's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Melbourne
Posts: 100
Re: criuse control not working

If the EF is the same as the EL and you find that your CC is not lighting up on the dash cluster and the brake lights are not working either, then you may find the fuse for Stop Lamps is blown. This also has the CC running through it.
__________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, and they beat you with experience.
Vic is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2004, 01:56   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 42
Re: criuse control not working

ive got a 88 xf ghia, the cruise does not work in it either,i replaced the cc module which is under the trip computer, still does not work? any idea of what it could be? my brake lights all work but my stop lamp lights up when i touch the brake dont no why it does this either?
marky mark is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DTC Codes fordel Ford Focus Forum 8 02-21-2009 23:22
Territory Launch (Comprehensive) RPO83 Territory 25 05-03-2004 04:56
U.S.A.: Ford vehicles at the New York Auto Show Stacy94PGT Ford Worldwide News 5 04-08-2004 10:11
EF climate control display not working stano Interior | Electrical | ECU 2 11-26-2003 17:35
Cruise control stopped working.. Fludey General Tech 2 04-22-2003 22:00

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 15:19.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.