Cruise Control not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-24-2003, 14:07   #1 (permalink)
8 cylinder symphony
 
b-juggles's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Sydney
Posts: 1,348
Cruise Control not working

Hey all,

My curuise control doesn't seem to be working. What could be the problem here? it turns on, but when I try to set it, it doesn't work. Where is the vacuum thing located...i couldn seem to find itas I think it could be that possibly - it was working fine the other day though....

Thanks

Brendan

car is 92 nc fairlane of the v8 variety
b-juggles is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-24-2003, 14:15   #2 (permalink)
Officially Bored with 347
 
svo347's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Perth West Oz
Age: 41
Posts: 3,585
Re: Cruise Control not working

If you have a manual, check the clutch & brake switch , mine stopped working because it needed an adjustment.
For an auto just adjust the brake switch
I hope that solves the problem for you..
Merry Xmas
__________________
FORD.... "POWER TO THE PEOPLE"...

Member of the "TKTDSGM " Group..
svo347 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2003, 14:46   #3 (permalink)
8 cylinder symphony
 
b-juggles's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Sydney
Posts: 1,348
Re: Cruise Control not working

thanks svo...its auto...which one is the brake switch...is that the same one that activates the lights?

also, how do you adjust the cable? i assume it would be the same for auto as is for manual?

Merry Christmas
b-juggles is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2003, 18:54   #4 (permalink)
When 2 T3s are not enough
 
Join Date: Mar 2003
Location: NSW
Posts: 1,934
Re: Cruise Control not working

Take the steering wheel off and put a little vasalene on all the conector rings this might fix it .........
__________________
TS50 no-125
TE50 no-94
"The TE50 is the best high performance sedan Australia has ever produced"
Street machine Feb 2002
TE50T3 Remember the GTHO? well your getting close.
Motor mag Jan 2002

Wouldn't you love to say that about your car?You loosers
Noboss is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2003, 01:29   #5 (permalink)
NZ
feed me hey
 
Join Date: Jul 2002
Age: 64
Posts: 4,692
Re: Cruise Control not working

If moving the brake switch toward the pedel doesnt cure the problem check there is actually vacumn there. Also another thing to check is that the vac line and vac resivoir are still ok. The vac resivoir is bolted to the drivers side strut tower. The hoses become hard and brittle with the heat from the V8. So much the resivoir on mune has gotten soft at some point and the vac has sucked it in creating a small hole. The cruise still actuallly workes but the hole was small. those would be the things to check first. After that check the brake switch is ok. the cruise system has 2 ways it will be disabled. One from the vac which is dropped out when the brake is applied and 2 the electrical switch which in effect does the same thing as the coast/resume switch. If the electrical side of it is snafu that will cause the cruise to stop working.
__________________
Dot Aye You
NZ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA Ghia Cruise Control Not Working Kall General Tech 9 03-19-2009 03:44
Cruise Control won't engage MitchG General Tech 4 10-29-2003 15:13
BA Falcon Interior Reveal RPO83 Ford Worldwide News 5 09-16-2003 18:12
Cruise control stopped working.. Fludey General Tech 2 04-22-2003 22:00
BA Falcon Engine Reveal RPO83 Ford Worldwide News 0 09-04-2002 07:27

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:40.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.