EGO sensor giving negative voltages - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 12-24-03, 04:43 PM Thread Starter
Wannabe mechanic :)
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 694
EGO sensor giving negative voltages

After using the multimeter for a bit, then hooking up the A/F guage, I have found that the EGO sensor is giving negative, positive, negative... values (about half a second neg, half a second pos, etc..) when on LPG, but is fine on Petrol. Anyone have any idea why this could be? It's damn annoying, cause when it goes negative, the A/F guage blanks out, so it effectively flashes on and off a lot (doesn't help when you're trying to read it just as you put your foot down)


TQE, SWB, ATPS, Worst of the E-series.. and I wouldn't have it any other way
juarez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-25-03, 02:28 AM
Australian Ford Member
 
Dakweed's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Wanganui, New Zealand
Posts: 57
Re: EGO sensor giving negative voltages

O2 sensors won't work with LPG.

Cheers, Dak
Dakweed is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-27-03, 03:50 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Victoria
Posts: 28
confused Re: EGO sensor giving negative voltages

Thats funny, both my LPG cars use the Hego sensor to calculate gas delivery.
MADAZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Interior | Electrical | ECU


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best results for negative camber OCT88EA Suspension | Wheels&Tires | Brakes 4 11-16-03 06:02 PM
test voltages for sensors mongrelEB The Pub 3 07-29-03 06:56 AM
Negative Supercharging Cobra The Pub 25 01-03-03 07:32 PM
TPS Voltages svo347 General Tech 8 02-05-02 11:06 PM
positive...negative...? QuadCam_GT Ford Probe Forum | Mazda MX6 Forum 5 12-10-01 06:32 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome